Skip to main content
8f83a02b-6e4f-4e19-83bb-2725278139d5.jpg.webp

Pim Kraan, CEO

Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland

Pieter Maurice (Pim) Kraan is sinds 1 september 2014 directeur van Save the Children Nederland. 
 

We luisteren naar kinderen en helpen met wat ze nodig hebben


Bij voorgaande werkgevers was hij zowel nationaal als internationaal actief met de verkenning en hulpcoördinatie na rampen, met grootschalige noodhulpoperaties en met wederopbouw. Zo werkte hij meerdere jaren als adjunct afdelingshoofd Humanitaire Hulp bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Pim Kraan gaf namens de Nederlandse overheid leiding aan de hulpverlening aan Azië dat in 2004 zo zwaar werd getroffen door de tsunami. Ook gaf hij leiding aan de oprichting van het Urban Search and Rescue Team Nederland, dat kan worden uitgezonden naar gebieden die zijn getroffen door een aardbeving. Als lid van het ‘emergency team’ van Artsen zonder Grenzen (AZG) was hij werkzaam in landen als Rwanda, Oeganda, Liberia, Irak, Angola, Mexico en Azerbeidzjan.

Voordat Pim Kraan bij Save the Children Nederland startte, werkte hij voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken als Speciaal Adviseur Grondstoffenvoorzieningszekerheid. Hij schreef als zodanig mee aan de Grondstoffennotitie van het Kabinet (2011) en droeg samen met het bedrijfsleven bij aan het opzetten van een conflictvrije toeleveringsketen van tin uit Oost-Congo.

Hij heeft een waardevol netwerk en een schat aan internationale ervaring meegebracht naar Save the Children, onder meer op het gebied van noodhulp, conflictpreventie, crisisbeheersing en economische diplomatie.