Waarom je TeamUp-vrijwilliger moet worden, volgens onze vrijwilligers

Wij kunnen je wel vertellen waarom je je zou moeten aanmelden als TeamUp-vrijwilliger om spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen bij jou in de buurt te begeleiden. Maar onze vrijwilligers kunnen dat nog véél beter. Ontmoet hieronder vijf van onze helden.

Lobke: "Het leukste aan TeamUp vind ik dat de kinderen interactie met je zoeken, ze achter je aan achter je aan komen, of, ze vragen of Team Up volgende week weer is."
Lees meer

Overdag de psycholoog in het speciaal onderwijs, en in de avond TeamUp-vrijwilliger. Dat is hoe de maandagen van Robert er al ruim twee jaar uitzien. Het grootste verschil? “In mijn werk praat ik veel met kinderen, bij TeamUp staat bewegen juist centraal. Het is een universele taal.”
Lees meer

Het cliché van achter de geraniums zitten als je met pensioen bent, gaat niet op voor Floor van 73 jaar. Zij zit niet stil en is al drie jaar TeamUp-vrijwilliger in Rijswijk. "Soms kom ik thuis en dan denk ik; dit gevoel moet ik even vasthouden, het ging zo goed. Daar kan ik heel blij van worden."
Lees meer

Nathalie (25) staat elke ochtend om 03:00 uur op om naar haar werk te gaan. Eén keer per week begeleidt ze ’s avonds de TeamUp-activiteiten voor gevluchte kinderen. Een lange dag, maar toch kun je Nathalie al drie jaar vinden op het speelveld, met veel plezier. “Ik weet dat de kinderen mij elke week verwachten, en hun glimlach en plezier geeft mij energie.”
Lees meer

Als proces operator heeft hij een drukke baan, maar dat weerhoudt Kevin uit Middelburg er niet van om vrijwilliger te zijn bij TeamUp. "Mijn voldoening zit in het contact met de kinderen, je krijgt heel veel waardering."
Lees meer

 

TeamUp wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF)
Het AMIF Fonds biedt subsidie voor asiel en opvang, integratie en terugkeer
naar website