Skip to main content
20230802-stc-teamup-fotografie-jules-van-iperen-034_1

OOK VRIJWILLIGER WORDEN?

SOLLICITEER NU!

Waarom je TeamUp-vrijwilliger moet worden, volgens onze vrijwilligers
Wij kunnen je wel vertellen waarom je je zou moeten aanmelden als TeamUp-vrijwilliger om spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen bij jou in de buurt te begeleiden. Maar onze vrijwilligers kunnen dat nog véél beter. Ontmoet hieronder vijf van onze helden.`

"Het draagvlak achter TeamUp is waarom ik al zo lang vrijwilliger ben"

Sala uit Jemen kwam drie jaar geleden naar Nederland. Vanwege de oorlog in Jemen wilde ze graag het land ontvluchten en dit was mogelijk dankzij een studiebeurs. Sala woonde een jaar in het azc in Assen. Hier ervaarde ze zelf hoe fijn het is om iets te hebben waar je naar uit kunt kijken. Daarom meldde ze zich aan om vrijwilliger te worden. 

LEES MEER

“Ik zie die glimlach, elke sessie weer”

Chantal tennist, basketbalt en speelt al ruim drie jaar fanatiek iedere week met gevluchte kinderen op een azc én zit daarbij in een rolstoel. Een belemmering? Nee hoor volgens Chantal: “Ik zeg altijd, ik kan alles meedoen, behalve voetballen. Kinderen zien die rolstoel niet, dat maakt dat ik het zo mooi vindt om met deze doelgroep te werken.”

LEES MEER

“Ik zie kinderen die, ondanks hun vlucht en onzekere situatie, heel flexibel zijn”

Myrthe begon als TeamUp vrijwilliger in Sneek, maar door haar fulltimebaan moest ze helaas tijdelijk stoppen. Op het moment dat ze hoorde dat de noodopvang in Leeuwarden werd geopend, vond ze het zo belangrijk dat TeamUp ook op deze locatie kon starten dat ze zich weer aanmeldde en iets kan betekenen voor gevluchte kinderen in Nederland. 

LEES MEER

“In mijn werk praat ik veel met kinderen, bij TeamUp staat beweging centraal”

Overdag de psycholoog in het speciaal onderwijs, en in de avond TeamUp-vrijwilliger. Dat is hoe de maandagen van Robert er al ruim twee jaar uitzien. Het grootste verschil? “In mijn werk praat ik veel met kinderen, bij TeamUp staat bewegen juist centraal. Het is een universele taal.”

LEES MEER

Niet achter de geraniums, maar vrijwilligerswerk

Het cliché van achter de geraniums zitten als je met pensioen bent, gaat niet op voor Floor van 73 jaar. Zij zit niet stil en is al drie jaar TeamUp-vrijwilliger in Rijswijk. "Soms kom ik thuis en dan denk ik; dit gevoel moet ik even vasthouden, het ging zo goed. Daar kan ik heel blij van worden."

LEES MEER

“De erkenning en het plezier van kinderen is de kroon op je werk”

Nathalie (25) staat elke ochtend om 03:00 uur op om naar haar werk te gaan. Eén keer per week begeleidt ze ’s avonds de TeamUp-activiteiten voor gevluchte kinderen. Een lange dag, maar toch kun je Nathalie al drie jaar vinden op het speelveld, met veel plezier. “Ik weet dat de kinderen mij elke week verwachten, en hun glimlach en plezier geeft mij energie.”

LEES MEER

TeamUp wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF) 
Het AMIF Fonds biedt subsidie voor asiel en opvang, integratie en terugkeer 
naar website

Ook vrijwilliger worden?