Search.
Rescue.
save.

Wat wij doen op de Middellandse Zee

De Italiaanse kustwacht is overbelast en vraagt om hulp voordat de zee nog meer slachtoffers maakt.

Daarom vaart per 8 september een Search & Rescue schip van Save the Children in de wateren tussen Libië en Italië. Het schip vaart vanuit Sicilië en de reddingsoperatie is onder regie van de Italiaanse kustwacht.

De gezichten van de reddingswerkers betekenen voor de kinderen een einde aan de nachtmerrie op zee. De hulpverleners varen met kleine bootjes naar de ronddobberende of zelfs zinkende boten en brengen de migranten naar het schip en vervolgens naar veilige havens in Italië.

Eenmaal gered en aan boord van ons schip
Per vaart kan het schip 300 mensen aan boord nemen. Op het schip worden de vluchtelingen opgevangen door artsen, verpleegkundigen en hulpverleners met beademingsapparatuur, dekens, drinkwater, voedsel en droge kleren. De kinderen krijgen hun eigen veilige plek met speelgoed, professionele begeleiding en rust, waar zij gedurende de reis naar de Italiaanse haven kunnen blijven. Ook daar staan onze specialisten klaar om hen op te vangen en te begeleiden.

De bemanning
Het Save the Children team aan boord bestaat uit dertien mensen: medisch personeel, specialisten kinderbescherming, tolk/cultureel mediator, logistiek manager, teamleider. Naast het Save the Children team zijn er een professioneel reddingsteam, beveiliging en scheepsbemanning aan boord.