Asfafach, moeder van Tigabu (2), uit Ethiopiƫ

"Ik was radeloos. Mijn kind
was zo ziek. Ik was bang
dat hij zou sterven."

Wij redden kinderen

Save the Children bewaakt de Rechten van het Kind en komt in actie wanneer deze geschonden worden. Want elk kind verdient een eerlijke kans op een toekomst. Gezondheid, de kans om te leren en een beschermde omgeving zijn hiervoor de basisvoorwaarden.

Altijd en overal werken wij aan de verbetering van de rechten van zelfs de moeilijkst bereikbare kinderen. En in geval van nood zijn we als eerste aanwezig en vertrekken wij als laatste. Omdat we altijd bij de kinderen zelf zijn, hebben we een schat aan praktijkervaring. Want het is de keiharde dagelijkse werkelijkheid van kinderen die ons al 100 jaar vertelt wat zij nodig hebben. Wij luisteren naar de verhalen die kinderen ons vertellen. Dat leert ons dat ze bovenal kind zijn. Met hun eigen dromen, ambities en idealen.

Onze drie focusgebieden

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Onderwijs speelt een centrale rol. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting.
Lees meer

Duurzame oplossingen

Wij werken aan de hand van onze ‘theorie van verandering’. Deze theorie bestaat uit: kinderen een stem geven, oplossingsvormen innoveren, zoveel mogelijk samenwerken en op grote schaal resultaten behalen. Al onze programma’s komen tot stand in samenwerking met kinderen, ouders, overheden, gemeenschappen en andere lokale partners. Zo bieden we duurzame oplossingen die ‘toekomstproof’ zijn.

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer