Asfafach, moeder van Tigabu (2), uit Ethiopiƫ

"Ik was radeloos. Mijn kind
was zo ziek. Ik was bang
dat hij zou sterven."

Kinderen in nood helpen

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. Kinderen komen in deze situaties als eerste in de knel: ze raken ondervoed, worden ziek, blijven alleen achter, zijn onveilig en raken getraumatiseerd. Met het risico te overlijden, misbruikt te worden, kinderarbeid te moeten verrichten of te belanden in een kindhuwelijk.

Waar kinderen ons nodig hebben, zijn wij. Save the Children werkt in 120 landen met lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. En geven hen voorlichting en onderwijs voor een beter perspectief.
 
Zo werken we toe naar een toekomst waarin elk kind te voorkomen ziektes overleeft, verzekerd is van onderwijs en beschermd wordt tegen geweld.

Onze drie focusgebieden

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Onderwijs speelt een centrale rol. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting.
Lees meer

Kinderrechten

Save the Children bewaakt de Rechten van het Kind en komt in actie wanneer deze geschonden worden. Want elk kind verdient een eerlijke kans op een toekomst. Gezondheid, de kans om te leren en een beschermde omgeving zijn hiervoor de basisvoorwaarden.

Altijd en overal werken wij aan de verbetering van de rechten van zelfs de moeilijkst bereikbare kinderen. En in geval van nood zijn we als eerste aanwezig en vertrekken wij als laatste. Omdat we altijd bij de kinderen zelf zijn, hebben we een schat aan praktijkervaring. Wij luisteren naar de verhalen die kinderen ons vertellen. Dat leert ons dat ze bovenal kind zijn. Met hun eigen dromen, ambities en idealen.

Duurzame oplossingen

Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij kinderen wereldwijd een betere toekomst bieden. Door samen op te komen voor kinderen in de hele wereld kunnen we meer doen dan alleen noodhulp geven of een school neerzetten. Om echt iets te veranderen, geven we voorlichting en betrekken we ouders, overheden, beslissers in de gemeenschap en natuurlijk de kinderen zelf in onze projecten. Zodat alle kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen en later zelf ook kunnen bijdragen aan een betere toekomst.

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer