De 11 beste tips tegen muggen

Als wij jou nu iets geven tegen muggen, geef jij ons dan iets tegen malaria?

Hoe voorkom je dat muggen een zwoele zomeravond of een fijne nachtrust verpesten? Wij geven jou de 11 beste tips tegen muggen. Geef jij ons dan iets om malaria bij kinderen te voorkomen?

DE 11 BESTE TIPS TEGEN MUGGEN

1. Meppen

Een mug die gestoken heeft is goed te zien en te doden. Bijvoorbeeld met een gewone of elektrische vliegenmepper. Een elektrische vliegenmepper heeft wel grotere gaten, maar verplaatst minder lucht.
 
2. Nat doekje
Muggen houden van verticale oppervlakten. Ze zitten bijvoorbeeld graag hoog tegen een muur of een gordijn. Heb je een mug gespot? Sla de mug dood met een nat doekje - dat zien muggen minder goed aankomen.
 
3. Beschermende kleding
De meeste muggen kunnen niet door kleding heen steken, zeker niet als de stof wat dikker is. Bij outdoor-winkels is ook geïmpregneerde kleding te krijgen.
 
4. Insectenlamp
Een insectenlamp trekt insecten (en dus muggen) aan en elektrocuteert ze. Hopelijk voordat ze jou gestoken hebben.
 
5. DEET 
Diverse sprays tegen muggen bevatten het (giftige) DEET. Het middel werkt echter alleen op de lichaamsdelen die je ermee insmeert.
 

6. Citriodiol
Citriodiol, ofwel PMD, komt uit citroeneucalyptusolie en is een bewezen en natuurlijk alternatief voor DEET.
 
7. Huismiddeltjes
Citronella, walnoten eten, vitamine B, kattenkruid, eucalyptus, de ventilator aanzetten, biergist slikken of bier drinken… er zijn diverse huismiddelen in omloop tegen muggen. Wie weet werkt er een voor jou!
 
8. Klamboe
Onder een klamboe of muskietennet ben je beschermd tegen muggen. Span het over je bed en stop het goed in, zodat muggen niet binnen kunnen komen.
 
9. Horren
Horren in ramen en deuren zijn een effectieve barrière. Een mug die je woning niet binnen kan, kan je ook niet steken…
 
10. Gif
In muggenstekkers of insectensprays zit vergif dat muggen doodt. Voor mensen echter ook niet echt gezond.
 
11. Voorkomen
Muggen leggen hun eitjes in stilstaand, zoet water. Als dat er niet is, heb je minder muggen. Voorkom dus volgeregende bloembakken, plassen en goten en gooi een scheutje olijf- of zonnebloemolie in je regenton. Oh, en voer de eendjes niet. Dan eten die namelijk de muggenlarven op.
 
Wij gaven jou onze beste tips tegen muggen. Geef jij ons nu iets om malaria bij kinderen te voorkomen? Want voor ons zijn muggen vooral irritant, maar voor kinderen in West- en Centraal Afrika zijn ze dodelijk. Elke dag sterven er 720 kinderen aan malaria. Kleintjes van nog geen vijf jaar, die doodgaan aan een muggenbeet... Dat laat je toch niet gebeuren?
 
> GEEF EEN KIND EEN KLAMBOE