Skip to main content
ee373b9a-4369-4f66-a07d-1582cd5ceeaa.png.webp

Haïti getroffen door zware aardbeving

Zaterdag 14 Augustus 2021

De aardbeving, met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter, trof Haïti zaterdagmiddag. Er wordt voor veel doden gevreesd.

Het Caribische land, waar veel mensen in barre omstandigheden leven, is kwetsbaar voor aardbevingen en orkanen.

Haïti werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9 in 2018 waarbij meer dan een dozijn mensen omkwamen, en een veel grotere aardbeving met een kracht van 7,1 die in 2010 een groot deel van de hoofdstad beschadigde en naar schatting 300.000 mensen doodde.

Save the Children heeft programma's voor voeding, onderwijs en kinderbescherming in Haïti en onze noodhulpteams houden de situatie nauwlettend in de gaten.

We weten uit tientallen jaren ervaring dat de eerste vitale uren cruciaal zijn bij humanitaire hulp en dat kinderen zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

Daarom hebben we ons Children's Emergency Fund in het leven geroepen, zodat we snel kunnen reageren op rampen. Steun Haïti: doneer hier aan ons kindernoodhulpfonds.

Leila Bourahla is directeur van Save the Children in Haiti: “De medewerkers zien ingestorte huizen, heel veel verwonde mensen en doden. Het zal nog dagen duren voor we alles goed in kaart hebben, maar ik kan nu al zeggen dat het een enorme ramp is. We moeten in het belang van kinderen nu heel snel handelen.”

Save the Children heeft kantoren in Camp Perrin en Les Cayes. En werkt sinds 1978 in Haiti met structurele hulp op het gebied van voeding, onderwijs en water en sanitatie. En verleende noodhulp in 2016 (orkaan Matthew) en in 2010 (aardbeving). Op de website van www.savethechildren.org/Haiti is meer te lezen.