Skip to main content
1a7f4824-124f-4df7-b914-46f7f49a5b8a.png.webp

Gratis kinderboek: 'Wat is oorlog?'

Maandag 20 Juni 2022

Kinderen stellen altijd de meest verrassende vragen. Zo ook de vraag “wat is nou eigenlijk oorlog”? Mini Mavericks brengt in samenwerking met Save the Children een kinderboek uit, die nou precies antwoord geeft op deze vraag. 

Eind dit jaar vindt de lancering plaats van een nieuw kinderboekenmerk; de Mini Mavericks. De vragen van kinderen – klein of groot – zijn altijd het vertrekpunt. De antwoorden worden verpakt in de avonturen van de Mini Mavericks; zes kleuters uit evenzoveel windstreken, die bij toeval in dezelfde straat komen te wonen en een tomeloze nieuwsgierigheid delen. 
 
Terwijl het team onderzoek deed naar de vragen van kleuters, kwam steeds vaker naar voren dat ze wilden weten wat oorlog is. Dat is niet gek, want wereldwijd groeien bijna 200 miljoen kinderen op in een conflictgebied. Daar wordt veel over gesproken, door de media, maar ook door ouders. Daardoor komen jonge kinderen steeds vaker in aanraking met dit onderwerp. 
 
Mini Mavericks ging daarop in gesprek met een pedagoog, kinderpsycholoog en Save the Children om dit gratis digitale prentenboek te maken. 
 
Het gratis prentenboek ‘Wat is oorlog?!’ is nu te downloaden op www.mini-mavericks.com in een Nederlandse en Engelse uitgave.