Skip to main content
CH1784599

Save the Children diep geraakt door in detentie overleden collega in Jemen

Donderdag 26 Oktober 2023

Hisham Al-Hakimi, ons Hoofd Veiligheid en Beveiliging bij Save the Children Jemen, werd op 9 september aangehouden terwijl hij geen dienst had. Tot ons grote verdriet is hij in detentie gestorven. 

Ondanks herhaalde pogingen van zijn familie, wettelijke vertegenwoordiging en de teams van Save the Children, was niemand in staat om hem te zien of met hem te spreken gedurende de gehele periode van zijn detentie. 
 
De autoriteiten hebben geen aanklacht of gerechtelijke procedure ingediend of reden gegeven voor zijn detentie in Sana'a. Gezien de omstandigheden schort Save the Children haar activiteiten in het noorden van Jemen met onmiddellijke ingang op.

De 44-jarige Hisham, echtgenoot en vader van vier kinderen, was sinds 2006 een toegewijd lid van de Save the Children-familie. Hisham's inzet voor de missie van Save the Children in Jemen zal voor altijd herinnerd worden. Save the Children betuigt haar diepste medeleven aan de rouwende familie, vrienden en collega's. 
 
Save the Children werkt sinds 1963 in Jemen en voert in het grootste deel van het land programma's uit op het gebied van onderwijs, kinderbescherming, gezondheid en voeding, water en sanitatie en noodhulp.