Belastingvrij schenken

Voor hetzelfde geld help je meer kinderen
Miljoenen kinderen op de hele wereld hebben te maken met geweld, ondervoeding en ziektes, gaan niet naar school of zijn zelfs stervende. Zou je ze het liefste allemaal helpen, maar is je budget niet zo groot als je hart? Regel dan dat de Belastingdienst meebetaalt.

Met een simpele schenkingsovereenkomst kun je meer kinderen helpen, zonder dat je duurder uit bent. Er is geen minimumbedrag. En iedereen die belasting betaalt, komt in aanmerking voor dit voordeel.

>> Direct belastingvoordeel

Bereken je belastingvoordeel
Wie geld schenkt, kan geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Het gehele giftbedrag mag jaarlijks van de belasting worden afgetrokken, zonder minimum. Zo kan het voordeel oplopen tot 52%. En als je dat belastingvoordeel weer aan de kinderen geeft, krijg je weer meer terug. Voordeel voor iedereen dus.

>> Bereken hier je persoonlijke belastingvoordeel

Makkelijk zelf regelen
In een schenkingsovereenkomst leg je de intentie vast om 5 jaar of langer een vast bedrag te doneren. Daalt je inkomen doordat je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos raakt of kom jij of je partner te overlijden, dan vervalt de overeenkomst. Het sluiten van een schenkingsovereenkomst kost niet meer dan een kwartiertje en is verrassend eenvoudig.
Vul de overeenkomstformulieren in en stuur ze naar ons op. Wij vullen de overige velden in en sturen een formulier retour voor je eigen administratie. Wil je dat we je donatie automatisch incasseren? Stuur dan ook het formuliergedeelte Machtiging mee. Je vindt ons antwoordnummer op het formulier.

>> Naar de overeenkomst

Toch liever een overeenkomst via de notaris?

Mocht je de overeenkomst via een notaris willen laten verlopen dan is dit nog steeds mogelijk. Neem dan contact met ons op.

ANBI-instelling

Save the Children Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat Save the Children Nederland geen schenk- of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Je kunt de gift aftrekken van je inkomsten-/vennootschapsbelasting.

Save the Children Nederland is bekend als ANBI-instelling bij de Belastingdienst onder RSIN nummer 006861878.

Lees meer over ANBI
Misschien staat je vraag tussen <a href=deze meest gestelde vragen.
En anders geven onze collega's van de donateursservice graag antwoord op je vragen.
Telefoon: 070-338 44 44 
E-mail: [email protected]" />

Nog vragen?

Misschien staat je vraag tussen deze meest gestelde vragen.
En anders geven onze collega's van de donateursservice graag antwoord op je vragen.
Telefoon: 070-338 44 44 
E-mail: [email protected]