Coördinator ICT, Kwaliteits- en Privacy management

Save the Children Nederland is op zoek naar een Coördinator ICT, Kwaliteits- en Privacy management (38 uur per week).  

De organisatie:
Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, oorlog en natuurrampen. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telde eind 2018 70 medewerkers.   

Plaats in de organisatie
Je krijgt leiding van en legt verantwoording af aan de manager Finance & Control.  Je standplaats is het kantoor van Save the Children in Den Haag.

De functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor  de coördinatie van ICT, kwaliteitsmanagement en Privacy management.

Verantwoordelijkheden:
Je:

 • adviseert over de opstelling en aanpassing  van het kwaliteitsmanagementsysteem, en ziet toe op de uitwerking daarvan in de praktijk;
 • coördineert interne en externe kwaliteitsaudits;
 • houdt ontwikkelingen bij op het gebied van kwaliteitsmanagement, ICT en Privacy en doet naar aanleiding hiervan beleidsvoorstellen;
 • stelt een plan van aanpak op voor het invoeren van regelgeving en beleid;
 • houdt toezicht op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG);
 • Adviseert betrokkenen over de opstelling van verwerkingsregisters, bewaartermijnen, verwerkingsovereenkomsten, en gedragscodes;
 • Draagt proactief bij aan de bewustwording van en voorlichting aan medewerkers over privacy;
 • Coördineert de afhandeling van procedures bij datalekken.
 • Adviseert over het ICT-beleid en beheer, vernieuwing, onderhoud en de ICT-support;
 • Informeert en adviseert betrokkenen over ontwikkelingen op het gebied van informatiesystemen en -beveiliging;
 • Vertaalt binnen de kaders van het ICT-beleid gebruikerswensen in informatie- en automatiseringsplannen; 
Profiel:
 • Je hebt  een afgeronde academische opleiding in een bedrijfskundige, of andere relevante, richting;
 • Je hebt ervaring met kwaliteitsmanagement (o.a. ISO-NEN normering, Partos 9001, MVO prestatieladder, CBF/ Erkenning goede doelen) bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie;
 • Je beschikt over kennis van informatievoorzienings- en automatiseringsmethoden, - technieken en -processen, alsmede van de structuur en werkwijze van de organisatie;
 • Je bent vaardig in het opstellen en begeleiden van kwaliteitsmanagementsystemen, rapportages en beleidsvoorstellen;
 • Je bent contractueel vaardig, flexibel en je hebt een pragmatische instelling;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag.
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.
 
De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek.
 
Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Schilderinck, manager Finance & Control.
Telefoon: 070 338 44 48, e-mail: [email protected]

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Officer. Telefoon 070 338 4448, [email protected].

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 1 maart 2019  kenbaar maken door het sturen van een email met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected], onder vermelding van “Coordinator ICT, Kwaliteits- en Privacy management”. De eerste gespreksronde staat gepland op woensdag 6 maart 2019.   

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.