Data & CRM medewerker  (20 uur)

Save the Children is per 1 januari 2018 op zoek naar een gedreven collega om het team Marketing Operations binnen de afdeling Fondsenwerving te komen versterken. Binnen de functie ondersteun je bij het beheer van het CRM-systeem. Je bewaakt processen, verwerkt import- en exportbestanden, stelt selecties op, bewaakt de datakwaliteit en maakt desgevraagd analyses en rapportages.

De organisatie
Save the Children is ‘s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie met programma’s in 124 landen. Ruim 27.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en betere leefomstandigheden te realiseren voor kinderen.
 
Save the Children geeft in de hele wereld kinderen een gezonde start, de kans om te leren en we beschermen ze tegen onrecht en gevaar. Wij doen wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren. Niet alleen in geval van nood, maar elke dag weer.
 
Plaats in de organisatie
De afdeling Fondsenwerving werkt nauw samen met onze collega’s binnen het Nederlandse kantoor en wereldwijd en heeft als doel middelen ter beschikking te krijgen om onze wereldwijde ambities voor kinderen waar te maken. De afdeling bestaat uit professionals vanuit verschillende disciplines en doet zowel direct marketing op de consumentenmarkt als één-op-één (relationele) werving. Je werkt in het team Marketing Operations nauw samen met de Data & CRM Manager.
 
De functie
Wij zoeken een kandidaat die al ervaring heeft in het werken met CRM-systemen en de potentie heeft om mee te groeien met de ambities van de organisatie. Je weet de toepasbaarheid van data in te schatten, gaat procesmatig te werk en ziet het als een uitdaging om processen efficiënter in te richten. Je komt in een uitdagende tijd binnen aangezien we overgaan naar een nieuw CRM-systeem.
 
Wat doe je

  • Je ondersteunt bij het beheer en de ontwikkeling van het CRM-systeem.
  • Je zorgt dat het CRM-systeem optimaal toegankelijk is voor zowel in- als externe gebruikers.
  • Je bewaakt processen en controleert in- en externe gebruikers die werken in het CRM-systeem. Alle activiteiten moeten in lijn zijn met GDPR-wetgeving.
  • Je draagt zorg voor de juiste doelgroepselecties, imports, exports en datakoppelingen.
  • Je levert de nodige data aan om rapportages voor verschillende doelgroepen (fondsenwervers, management, internationale collega’s, etc.) te kunnen maken.
  • Je hebt contact met leveranciers om te zorgen dat de data-uitwisseling goed verloopt.

Wie ben jij:

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je kan snel leren en dingen ‘eigen’ maken.
  • Je hebt aantoonbaar analytisch vermogen, denkt in oplossingen en weet de waarde van data in te schatten.
  • Je hebt een zeer positieve instelling, zoekt continu naar verbetering en gaat accuraat te werk.
  • Je bent sterk in fondsenwervend denken en hebt ervaring met databases en dataprocessen.
Wij bieden jou:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Reageren:
Word jij blij van bovenstaande functie en denk je dat jouw bijdrage een verschil kan maken? Stuur dan een e-mail met je CV en motivatiebrief uiterlijk 10 november 2017 naar [email protected].
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sarah Clifton, telefoonnummer 070-3384448.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.