Vacature Data & CRM medewerker

Save the Children is met spoed op zoek naar een collega om het team Marketing Operations binnen de afdeling fondsenwerving te komen versterken. Binnen de functie ondersteun je bij het beheer van het CRM-systeem (Salesforce) en alle database marketing processen van de afdeling. Je verwerkt de dagelijkse administratieve werkzaamheden, zorgt voor de incasso’s, behandelt ad-hoc vragen en bewaakt de datakwaliteit en processen.

Over Save the Children

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, oorlog en natuurrampen. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren.

Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telt op dit moment ongeveer 80 medewerkers.   

Over de functie:
De functie Data & CRM medewerker valt onder de afdeling Fondsenwerving. De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag.

De afdeling Fondsenwerving werkt nauw samen met onze collega’s binnen het Nederlandse kantoor en wereldwijd en heeft als doel middelen ter beschikking te krijgen om onze wereldwijde ambities voor kinderen waar te maken. De afdeling bestaat uit professionals vanuit verschillende disciplines en doet zowel direct marketing op de consumentenmarkt als één-op-één (relationele) werving. Je werkt in het team Marketing Operations nauw samen met de Data & CRM Manager.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor :

 • Het dagelijk verwerken van alle bankbestanden.
 • Het (2 keer per maand) uitzetten van incasso’s.
 • Het zorg dragen voor de verwerking van import- en exportbestanden.
 • Het aanleveren van de nodige data aan om rapportages voor verschillende doelgroepen (fondsenwervers, management, internationale collega’s, etc.) te kunnen maken.
 • Het contact met leveranciers om te zorgen dat de data-uitwisseling goed verloopt.
 • Het bewaken van processen en ondersteunen van in- en externe gebruikers die werken in het CRM-systeem. Alle activiteiten moeten in lijn zijn met GDPR-wetgeving.
 • Het zorgen dat het CRM-systeem optimaal toegankelijk is voor zowel in- als externe gebruikers.
 • Het ondersteunen bij het beheer en de ontwikkeling van het CRM-systeem.
Over jou:
 • Je hebt tenminste 2 jaren werkervaring. Ervaring in een marketing, fondsenwerving of goede doelen omgeving is een pré.
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je kan snel leren en dingen ‘eigen’ maken.
 • Je beschikt over uitstekende administratieve vaardigheden.
 • Je hebt gevoel voor dataverwerking.
 • Je werkt zeer nauwkeurig.
 • Je hebt aantoonbaar analytisch vermogen, denkt in oplossingen en weet de waarde van data in te schatten.
 • Je weet de toepasbaarheid van data in te schatten, gaat procesmatig te werk en schroomt niet om routinematig werk uit te voeren
 • Je hebt een zeer positieve instelling, zoekt continu naar verbetering en gaat accuraat te werk.
 • Je bent sterk in fondsenwervend denken en hebt ervaring met databases en dataprocessen.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Office (met name Excel) en CRM-systemen (met name Salesforce is een pré maar geen harde eis).
 • Gezien het internationale karakter van onze organisatie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk;
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag.
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
 
Wij bieden:
De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.
 
De functie is voor 32/36 uur per week. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 7, (min. €2.405,78 max. €3.135,65 bruto per maand) gebaseerd op een 38-urige werkweek.
 
Informatie en solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerjan Schuttert.
Telefoon: 070 338 44 48, email: [email protected]
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor.  Telefoon 070 338 4448, [email protected].
Je belangstelling voor deze functie kun je tot 30 mei 2020 kenbaar maken door het sturen van een email met motivatiebrief en curriculum vitae aan [email protected], onder vermelding van “Data & CRM medewerker”.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.