Skip to main content
ee373b9a-4369-4f66-a07d-1582cd5ceeaa.png.webp

Hulpverlening na aardbeving in Haiti komt op gang

Maandag 16 Augustus 2021

Na een weekend waarin de stafmedewerkers van Save the Children de eerste inventarisatie hebben opgemaakt blijkt dat er veel nodig is. Van de 750.000 mensen die getroffen zijn, hebben 600.000 nu urgent voedsel, water en onderdak nodig.
 

Dat is zeer urgent, omdat er nog naschokken zijn en maandagavond de tropische storm Grace nadert. Die veroorzaakt heel veel regen en overlast. Omdat Save the Children twee kantoren heeft, kan de organisatie direct aan 250 families hulpgoederen als tenten en voedsel uitdelen. De aanwezige Haïtiaanse staf van
Save the Children deelt aan de mensen met babies zogeheten babykits uit. Een van de kantoren staat in het getroffen gebied Les Cayes. Vanuit het regionale kantoor te Panama wordt hard gewerkt om meer goederen naar het land te verschepen of te vliegen. De Verenigde Naties kunnen nu al wel vliegen tussen de hoofdstad en het aardbevingsgebied, want veel bruggen en andere wegen zijn beschadigd. De organisatie benadrukt het belang van samenwerken met de VN, Plan en Care en andere hulporgansiaties, zodat er niet langs elkaar heen gewerkt wordt.

Vandaag zijn medewerkers van Save the Children op pad om te kijken welke scholen open kunnen. Ook bekijkt de organisatie hoe op een andere manier scholing door kan gaan voor de kinderen in Haïti. 

Als gevolg van de aardbeving vielen er 1300 doden en meer dan 6000 gewonden.