Skip to main content
473f22c3-e039-4c57-8447-ed5ae1e3e9b0

De G7-hongertoezegging is een klein begin is, maar er is meer nodig

Woensdag 29 Juni 2022

Save the Children verwelkomt de G7-toezegging van 4,5 miljard dollar om de wereldwijde honger te bestrijden, maar zegt dat er meer nodig is om de ergste wereldwijde hongercrisis in decennia aan te pakken.

In reactie op het laatste bericht van de G7-top in Krün, Duitsland, zegt Gabriella Waaijman, Save the Children's Global Humanitarian Director: 
 
“We verwelkomen de nieuwe toezegging van 4,5 miljard dollar door G7-leiders om de wereldwijde voedsel- en voedingszekerheid te vergroten via de Global Alliance for Food Security. Maar dit was een gemiste kans om met een alomvattend ondersteuningspakket te komen. Als we verder kijken dan de huidige crisis, is de G7 er niet in geslaagd zich te committeren aan zinvolle, lange termijn acties om de cyclische, voorspelbare crises aan te pakken, waaronder klimaatverandering en conflicten. Puur reactief blijven handelen zal ons allemaal zoveel meer kosten, zowel in levens als in geld."
 
Waaijman vertelt dat investeren in vroegtijdige en anticiperende actie de enige manier is om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Volgens haar moeten we de veerkracht van gemeenschappen versterken door snelle en flexibele hulpstromen mogelijk te maken voor de lokale actoren die dit het meest nodig hebben. 
 
“Het is niet te laat om nu levens te redden en de toekomst van kinderen te beschermen, maar leiders moeten zoveel meer doen dan wat we op de G7 zagen. Deze reactie is een klein begin, maar het is nog lang niet genoeg."