Skip to main content
23a923ce-92a1-49aa-baba-3848de3e136e.jpg.webp

De eenjarige Machar werd behandeld voor ondervoeding

Dinsdag 13 September 2022
“Deze vrouw heeft het leven van mijn dochter gered.” Nyadhial wijst naar Nyawany, de voedingswerker van hun gemeenschap.  
Nyadhials dochter, Machar, werd gevaarlijk ziek vanwege ondervoeding. “Het begon allemaal met diarree en overgeven, maar het werd steeds heftiger,” vertelt Nyadhial. “Toen ik zag dat ze niet beter werd, heb ik haar naar de gezondheidspost van Save the Children gebracht.” Daar ontmoette ze Nyawany, één van de tien voedingswerkers in hun gemeenschap. 

Nyawany is getraind om ondervoeding te herkennen en te behandelen in afgelegen gebieden in Zuid-Soedan. Ze gaf Machar de diagnose ‘ondervoeding’ en behandelde haar met ‘plumpy nut’. Daarna kwam ze nog bij de familie langs voor een checkup, daar bleek alles beter te gaan met Machar. 
Zuid-Soedan-ondervoeding
Om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt en ervoor te zorgen dat de familie genoeg te eten heeft, voorzien wij het gezin van contant geld, zodat ze het eten kunnen kopen wat ze nodig hebben. “Sindsdien hebben we altijd genoeg eten gehad,” vertelt Nyadhial. “Hiervoor hadden we het altijd krap. Ik ben zo opgelucht dat we dit geld nu krijgen.”