Skip to main content
74424054-d182-4a2c-9623-7eb15bfb5eef.jpg.webp

Horado gaat graag naar de Child Friendly Space in zijn dorp

Donderdag 4 Augustus 2022
"Mijn droom is om het meer te verbeteren, om plaats te creëren voor spel en plezier." Horado, 14, loopt vaak naar het meer om te mediteren. De serene plek wordt omlijst door een achtergrond van bergen
horado
Maar het is niet altijd zo vredig geweest. Twee jaar geleden trof een enorme storm het dorp van Horado* in Guatemala. “Ik voelde de aarde trillen en was ontzettend bang. Ik schreeuwde naar mijn dat hij moest kijken wat er aan de hand was”, zegt hij. Veel mensen verloren hun leven die dag. Horado en zijn gezin waren allemaal veilig, maar hun huis en al hun bezittingen werden vernietigd.
 
Direct na de storm voorzag Save the Children mensen van geldovermakingen. Veel mensen gebruikten dit geld om voedsel en basisbenodigdheden te kopen. De mensen in het dorp van Horado waren vastbesloten om hun gemeenschap opnieuw op te bouwen. Met geld van Save the Children, herbouwden ze de waterleidingen, die in de storm waren vernield. Nu heeft 95% van de gemeenschap schoon stromend water.
Horado-2
Vanwege het trauma dat kinderen hebben meegemaakt, heeft Save the Children kindvriendelijke ruimtes opgezet in de zwaarst getroffen dorpen. Dit zijn plekken waar kinderen weer leren hoe ze moeten lachen, spelen en zichzelf kunnen zijn. Horado gaat naar zijn kindvriendelijke ruimte, in een speciaal gebouwd centrum, voor wekelijkse therapiesessies met het personeel van Save the Children.
 
“Ik hou van studeren, tekenen, spelen en leren. De activiteiten motiveren ons en maken ons blij. Zo krijg ik ook meer vrienden”, zegt Horado.
 
Als hij niet in het meer zwemt, concentreert Horado zich op zijn studie: “Ik wil leraar worden en kinderen lessen geven in deze vakken: wiskunde en natuurwetenschappen. Dan kan ik ook spelletjes doen met de kinderen!”
 
*Naam is veranderd, wegens privacy redenen