Skip to main content
6e2ea51d-2678-4235-b5e7-276d549fdd66.jpg.webp

Laetitia Griffith nieuwe voorzitter Save the Children Nederland

Dinsdag 1 Februari 2022

Laetitia Griffith is vanaf 1 februari voorzitter van de Raad van Toezicht van kinderrechtenorganisatie Save the Children Nederland. Zij volgt Corien Wortmann – Kool op die deze functie ruim 6 jaar heeft vervuld.

Griffith is vooral bekend als Tweede Kamerlid voor de VVD. In 2010 verruilde ze de landelijke politiek voor bestuurlijke en toezichthoudende functies in de publieke en private sector, waaronder de Nederlandse Veiligheidsbranche, KPMG en de Nationale Postcode Loterij.

Griffith: “Het gezegde ‘It takes a whole village to raise a child’ zegt in een paar woorden hoe ik mijn rol en verantwoordelijkheden zie ten opzichte van kinderen. Betrokkenheid bij de zorg, het welzijn en de toekomst van kinderen zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven. Kinderen zijn onze toekomst en wij kunnen er met z’n allen voor zorgen dat zij uitgroeien tot wijze volwassen mensen die weloverwogen keuzen kunnen maken en de wereld beter achterlaten dan ze die hebben aangetroffen. Ik verheug mij er zeer op om mijn liefde en aandacht voor kinderen via Save the Children Nederland verder invulling te geven.”

Directeur Pim Kraan is erg blij met Griffith als voorzitter van de Raad van Toezicht: “Haar juridische, financile en maatschappelijke kennis, haar brede ervaring als bestuurder en toezichthouder in diverse organisaties en sectoren, zijn van grote waarde voor kinderrechtenorganisatie Save the Children.”

Griffith is commissaris bij onder meer ABN AMRO en Tennet Holding. Haar voorzitterschap bij de Nationale Postcode Loterij zal zij vanwege einde van haar zittingstermijn eind januari 2022 neerleggen. De functie bij Save the Children is onbezoldigd.