Skip to main content
d6af893e-8b94-4b95-b24e-12044f5d766b.JPG.webp

Vijfde editie ‘Global Conference on the elimination of Child Labour’

Vrijdag 13 Mei 2022
Van 15 tot en met 19 mei 2022 vindt de Global Conference on Elimination of Child Labour plaats. Een belangrijk evenement, zeker nu kinderarbeid voor het eerst in 20 jaar weer is toegenomen. 
 
Er is nog maar drie jaar te gaan om de duurzame ontwikkelingsdoelstelling ‘uitbanning van alle kinderarbeid tegen 2025’ te bereiken, en slechts acht jaar om de doelstelling ‘uitbanning van dwangarbeid tegen 2030’ te bereiken, zoals vastgesteld in SDG-doelstelling 8.7.  

De 5e Wereldconferentie biedt een gelegenheid voor werkgevers, overheden en maatschappelijke organisaties, om de vooruitgang die is geboekt bij het bereiken van de doelstellingen van doel 8.7 te beoordelen. Er worden cases besproken die over de hele wereld zijn geïmplementeerd, zodat ze hiaten en dringende maatregelen kunnen identificeren, die nodig zijn om de uitbanning van zowel kinderarbeid en dwangarbeid te versnellen.

De WNCB Alliantie, waar Save the Children deel van uitmaakt, is er sterk van overtuigd dat de internationale gemeenschap – regeringen, werkgevers- en werknemersorganisaties en de particuliere sector – een rol te spelen hebben om kinderarbeid te bestrijden.
Daarom geloven wij in een geïntegreerde aanpak van:
  1. Investeren in kwalitatief, formeel en inclusief openbaar onderwijs.
  2. Investeren in bredere oplossingen zoals gebiedsgerichte benaderingen.
  3. Implementeren en ondersteunen van verplichte Due Diligence wetgeving. 
Lees hier onze position paper
 
WNCB heeft tijdens de Global Conference een side event, ‘Integrated area-based approach: to tackle child labour at the root and ensure the right to education’ dat te volgen is via deze link
 
IMG-1114-99