Skip to main content
2923857b-6565-4db9-a6e0-b6ca3ac409df.jpg.webp

European Mental Health Week

Woensdag 24 Mei 2023
Deze week schenken overheden, organisaties en scholen in heel Europa extra aandacht aan mentale gezondheid tijdens de European Mental Health Week. Belangrijk, want het aantal mensen met een mentale problemen blijft groeien. 
Veel mentale problemen ontwikkelen zich in de jeugd. Op dit moment heeft 10-20% van de kinderen en jongeren wereldwijd hier last van. 50% van de mentale problemen ontwikkelen zich voor het vijftiende levensjaar. 
 
Ook kinderen en jongeren in Nederland groeien niet allemaal op zonder zorgen en stress. Ze kunnen te maken hebben met geweld, een onveilige thuissituatie of armoede. Er wonen in Nederland ook veel kinderen met een vluchtachtergrond. Zij hebben vaak verschrikkelijke dingen meegemaakt in hun moederland en tijdens hun vlucht. 1 op de 5 kinderen die opgroeien in crises ontwikkelen complexe psychische problemen

Om deze kinderen op een speelse manier met hun ervaringen en emoties om te leren gaan, hebben we, samen met WarChild en Unicef, het programma TeamUp opgericht. Met onze ervaren facilitators helpen we kinderen met gestructureerde sport- en spelactiviteiten sociaal en emotioneel te ondersteunen. Dit doen we in opvanglocaties en op scholen door heel Nederland in de leeftijd van 6 – 18 jaar.