Skip to main content
b22575a0-82ee-4d36-9916-3e9189ed1506.png

Hoe helpen de organisaties achter Giro555 de slachtoffers in Turkije en Syrië?

Woensdag 8 Februari 2023

Het leven van honderdduizenden mensen in Turkije en Syrië ligt in puin, letterlijk. Hulp is hard nodig en daarom is Giro555 geopend.

De organisaties achter Giro555 werken dag en nacht om zoveel mogelijk slachtoffers van deze ramp te helpen.
 

Zoek- en reddingsacties
Helaas zijn er sinds de aardbeving nog heel veel mensen vermist. Verschillende hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, zoeken naar overlevenden onder het puin.

Medische hulp
Ook medische hulp is dringend nodig. Onder andere Stichting Vluchteling en CARE staan klaar om deze noodhulp te verlenen.

Onderdak
Tienduizenden mensen hebben door de aardbeving geen dak meer boven hun hoofd. En dan te bedenken dat het ijskoud is buiten. Verschillende organisaties, zoals Cordaid en Kerk in Actie, zorgen voor tijdelijk onderdak.  

Eten, drinken en andere hulpgoederen
Een andere eerste levensbehoefte waar hard aan gewerkt wordt: eten, schoon drinkwater en andere hulpgoederen, zoals medicijnen, hygiënepakketten, winterkleding en dekens. Of dakzeilen die beschermen tegen regen en kou bieden. Onder andere Save the Children deelt deze spullen uit.

En verder
Door de aardbeving zijn heel veel kinderen hun ouders kwijtgeraakt. Onder andere UNICEF helpt deze kinderen beschermen en zorgt voor psychologische hulp.

Het kan zijn dat de noden nog veranderen en dat het geld dat wordt opgehaald met Giro555 ook op andere manieren wordt besteed.