Skip to main content
82d31d56-b4ac-49fc-bbf2-802b0f08c63e.jpg.webp

Orkaan scheert net langs vluchtelingenkamp Cox' Bazaar

Maandag 15 Mei 2023

Dankzij goede voorzorgsmaatregelen is – voor zover we nu weten - de schade in het vluchtelingenlamp Cox’ Bazaar beperkt. Onno van Manen, directeur van Save the Children in Bangladesh, sprak met Radio1.

De directeur meldt dat er 4.000 hutten verwoest zijn en dat 30.000 mensen hun dak boven hun hoofd kwijt zijn. Ook moeten waterpunten en wc’s worden hersteld. “Maar het had allemaal nog veel erger kunnen zijn. De orkaan ging in het nabijgelegen Myanmar aan land, zodat de windsnelheid al wat was afgenomen toen de orkaan in de buurt van het Rohingya opvangkamp kwam. Het trieste is dat de 1 miljoen mensen in het opvangkamp niet weg konden. Zij hebben geen officiële vluchtelingenstatus en waren dus gedwongen in het kamp te blijven. Wij hebben ze zo goed mogelijk voorbereid, alles wat los zat vastgespijkerd. Het blijft natuurlijk – zeker voor de kinderen een angstige belevenis.”  

De komende dagen nemen teams van Save the Children de schade op en drinkwater en voedsel wordt uitgedeeld aan degenen die hun hut kwijt zijn. 

Luister het interview hier