Skip to main content
a0b90015-cf02-435b-a845-6edb870c4426.jpg.webp

‘Wij laten Afghanistan niet in de steek’

Dinsdag 17 Augustus 2021

In een eerste statement na de machtsovername in Kaboel, laat Save the Children vandaag weten dat de organisatie ernstig bezorgd is over de veiligheid en het welzijn van kinderen in Afghanistan.

De organisatie wil graag zo snel mogelijk haar werk hervatten, zeker nu de honger onder de gevluchte bevolking zeer nijpend wordt.

Christopher Nyamandi, directeur van Save the Children Afghanistan: “Er is nog nooit een belangrijker moment geweest om onze toewijding aan het Afghaanse volk te bevestigen. Wij blijven. Wij zullen de Afghaanse mensen die we al sinds 1976 dienen niet in de steek laten.”  Vóór de huidige escalatie van geweld was de humanitaire situatie voor kinderen in Afghanistan al nijpend, door het aanhoudende conflict, door de droogte en door de gevolgen van corona. Alleen al in de afgelopen maand werden 75.000 kinderen ontheemd. Maar ook daarvoor waren velen al ontheemd. Ze leven in de open lucht en hebben geen voedsel of medische zorg tot hun beschikking.

Nyamandi: “Hoewel we nu bijna al onze diensten hebben moeten opschorten, zullen we ons werk hervatten zodra het veilig is om dit te doen. We dringen er bij alle partijen op aan een einde te maken aan het geweld, de toegang voor humanitaire hulp te garanderen en het internationaal humanitair recht te handhaven. Afghaanse kinderen verdienen een toekomst zonder geweld.”  

Save the Children is een onafhankelijke, onpartijdige en politiek neutrale organisatie. De kinderrechtenorganisatie werkt sinds 1976 in Afghanistan op het gebied van gezondheidszorg, voeding, onderwijs en kinderbescherming. In 2020 werden met deze levensreddende diensten meer dan 1,6 miljoen Afghanen bereikt.

8bd8fc86-c77a-4c58-8673-50dc8f09a467.jpg.webp

Kijk niet toe, kom in actie! Teken onze petitie

Zorg dat miljoenen Afghaanse kinderen levensreddende hulp krijgen

TEKEN DE PETITIE