Skip to main content
dbd5eded-5fc1-43c2-b91a-2e52426953f9.png.webp

Nieuwe campagne ‘Save the Imagination’

Dinsdag 6 Juni 2023

Save the Children introduceert een nieuwe campagne ‘Save the Imagination’, die laat zien hoe belangrijk fantasie is voor een kind dat iets traumatisch heeft meegemaakt. 

Elke luchtaanval, belegering, maar ook een natuurramp, heeft invloed op de mentale gezondheid van kinderen. Door continue angst of bezorgdheid, worden ze blootgesteld aan stress. Langdurige stress heeft erge gevolgen voor de ontwikkeling van hun hersenen, hun gedrag en algemene gevoel van welzijn.   
 
Hoe helpt Save the Children
Met professionele begeleiding helpt Save the Children om kinderen hun soms gruwelijke ervaringen te verwerken en stress en spanning los te laten. We helpen ze de oorlog en de herinneringen daaraan achter zich te laten en vooruit te kijken naar een hoopvolle toekomst.  
 
Dit doen we met behulp van een eigenschap dat ieder kind heeft: fantasie.  
 
Fantasie
Fantasie helpt kinderen – onder de juiste begeleiding- op een creatieve manier de nare gedachtes en angsten te verwerken. In onze programma’s hebben we verschillende manieren om door middel van fantasie te werken aan herstel. Bijvoorbeeld door kinderen een rollenspel te laten spelen. We helpen kinderen te ontdekken hoe ze een conflict kunnen oplossen door met elkaar in gesprek te gaan en te achterhalen hoe bepaald gedrag invloed heeft op de ander. Zo krijgen ze langzaam weer grip op hun leven, hun wereld.  
 
Zo werkt het ook met het natekenen van situaties uit hun leven, of hun gevoel te uiten door dans of muziek. Voor gekwetste, getraumatiseerde kinderen is het kunnen uitdrukken van gevoelens de basis voor hun mentale herstel.   
 
Wij staan voor alle kinderen klaar met mentale ondersteuning, veiligheid, voeding en aandacht.