Thema: Het belang van voeding

Wist je dat voeding in de eerste 1000 dagen van grote invloed is op het verdere leven van een kind? In deze periode is de ontwikkeling van de hersenen en organen het grootst. Al tijdens de zwangerschap bepaalt de voeding die de moeder tot zich neemt hoe het kind zich zal ontwikkelen. De plek waar een kind geboren wordt, heeft grote invloed op de kans of het voldoende gezonde voeding krijgt. Niet alleen te weinig voedsel is schadelijk, maar ook eenzijdig voedsel. Zo kan een tekort aan voedingsstoff en voor ernstige complicaties zorgen. Daarom in dit eerste nummer van Save Magazine speciaal aandacht voor dit onderwerp.

In dit nummer onder meer:

  • Ondervoeding op jonge leeftijd heeft grote gevolgen voor later. Denk aan een lage weerstand, slechtere schoolprestaties en problemen in het latere werkzame leven. Hoofd programma's Christel Bultman vertelt van de hoed en de rand.
  • Moeders trainen om ondervoeding te voorkomen. Als gevolg van de coronacrisis stijgt het aantal ondervoede kinderen wereldwijd. Save the Children komt daarom direct in actie om kwetsbare gezinnen in Bolivia en Soedan van voedsel te voorzien. Daarnaast trainen we moeders om ondervoeding te voorkomen en bieden we ondervoede kinderen medische hulp. Eén van hen is Mohamed, nu anderhalf jaar oud. Toen hij naar onze kliniek kwam, was hij al zeven dagen erg ziek. Hoe het nu met hem gaat, lees je in het magazine.