Wereld loopt 452 jaar achter op armoede-belofte
15-01-2017

De wereld loopt 452 jaar achter op het inlossen van de belofte om extreme armoede onder kinderen uit te bannen. Dat tonen cijfers aan die Save the Children liet verzamelen. 
Lees verder

Kinderen op de vlucht vast in vrieskou op Balkan
11-01-2017

Tientallen migranten en vluchtelingen lopen het risico dood te vriezen in Europa als niet onmiddellijk maatregelen worden genomen, waarschuwt Save the Children na de zware sneeuwval en bitterkoude temperaturen in Griekenland en op de Balkan. Tot nu toe zouden al ruim 40 mensen -onder wie vluchtelingen en migranten- gestorven zijn door de kou.
Lees verder

Samen met verzekeringssector werken wij aan convenant Internationaal MVO
10-01-2017

Save the Children zet zich in om tot een IMVO-convenant voor de verzekeringssector te komen, zodat risico’s op het gebied van kinderrechten kunnen worden voorkomen.
Lees verder

Zware sneeuwval belemmert hulpverlening in Aleppo en Idlib
22-12-2016

De omstandigheden voor duizenden gezinnen uit Oost-Aleppo die op de vlucht zijn of nog vastzitten in de stad zijn ineens nog zwaarder geworden, nu een heftige sneeuwstorm het noordwesten van Syrië heeft getroffen.
Lees verder

33.327 mensen tekenen petitie Save the Children tegen bommen op Aleppo
21-12-2016

De Nederlandse regering moet inzetten op een onafhankelijk onderzoek naar mogelijke mensenrechtenschendingen en de inzet van illegale wapens zoals clusterbommen in de strijd om Aleppo. Eventuele daders moeten vervolgd worden. Dat vinden de 33.327 ondertekenaars van een online petitie van Save the Children.
Lees verder

Overig nieuws 2017