Een kind laat je niet verdrinken: steun het reddingsschip van Save the Children
25-08-2016

De vluchtelingencrisis ligt politiek lastig. Maar voor ons is het simpel: we laten geen kinderen verdrinken. Daarom zal er vanaf september een Search & Rescue schip van Save the Children gaan varen in de wateren tussen Libië en Italië.
Lees verder

Dringend 48 uur durende wapenstilstand nodig in Aleppo
25-08-2016

"Een week nadat het beeld van de versufte en bebloede 5-jarige Omran Daqneesh de wereld schokte, is er nog steeds geen wapenstilstand in Aleppo”, zegt Sonia Khush, directeur Syrië voor Save the Children.
Lees verder

Fotoverslag: Massavaccinatiecampagne in Congo wegens uitbraak gele koorts
25-08-2016

In een poging de uitbraak van gele koorts te stoppen heeft het ministerie van Gezondheid in DRC een van de grootste massavaccinatiecampagnes in Afrika ooit opgezet. Save the Children ondersteunt de campagne in Binza Ozone, een buitenwijk van Kinshasa.
Lees verder

Save the Children in actie voor kinderen Italië
25-08-2016

Honderden kinderen in het door een dodelijke aardbeving getroffen gebied in Italië, hebben direct psychologische ondersteuning nodig om het trauma te verwerken. Dat stelt Save the Children. “We zijn diep bedroefd over zoveel doden, onder wie veel kinderen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families”, zegt directeur Valerio Neri van Save the Children in Italië. “We doen er alles aan om zo snel mogelijk de getroffen kinderen en hun families te helpen.”
Lees verder

Noodhulp: zaden voor meer dan 75.000 huishoudens in Ethiopië
22-08-2016

Save the Children verstrekt zaden aan gezinnen in de Ethiopische gebieden die door droogte zijn getroffen. De interventie is bedoeld om de kwetsbaarheid van de gezinnen te verminderen en om inkomsten te genereren.
Lees verder

Overig nieuws 2016