Doneer nu zodat we samen veel kinderen kunnen redden. 

400 kinderen dood in Afghanistan
26-07-2016

Bijna 400 kinderen gedood en nog eens 1.121 verminkt; dat is de trieste balans van de eerste zes maanden van 2016 in Afghanistan. In die periode viel het hoogste aantal burgerslachtoffers sinds de Verenigde Naties in 2009 aantallen in het land begon bij te houden. 

Lees verder

Stop kindhuwelijken in Afghanistan
21-07-2016

Save the Children dringt er bij de Afghaanse regering op aan een einde te maken aan de praktijk van kindhuwelijken, nadat vorige week een zwanger 14-jarig meisje in brand werd gestoken en overleed in het ziekenhuis.
Lees verder

Nederlandse hulporganisaties bieden gezamenlijke noodhulp aan slachtoffers El Niño
21-07-2016

​​​​​​​Verschillende Nederlandse hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA), bieden gezamenlijke hulp aan de slachtoffers van de droogte in Somalië, Zimbabwe en Ethiopië. In deze Afrikaanse landen zijn miljoenen mensen in acute nood.
Lees verder

Op vakantie, op de vlucht
19-07-2016

De zomer is voor de meeste mensen een tijd van ontspanning, vakantie en reizen. Maar voor duizenden mensen die op reis gaan, is het een kwestie van leven of dood. Ze laten alles achter, op weg naar een onzekere toekomst.
Lees verder

Onbegeleide kinderen voelen zich 'criminelen achter prikkeldraad' in Griekenland
15-07-2016

Meer dan honderd onbegeleide kinderen op de vlucht worden vastgehouden in Griekse detentiecentra of in politiecomplexen, omdat er te weinig opvangplekken zijn. Kinderen op Lesbos voelen zich ‘behandeld als criminelen’, zegt CEO Helle Thorning-Schmidt van Save the Children.
Lees verder

Overig nieuws 2016