Mariniers lopen marathon voor kinderen in Jemen
26-10-2016

Mariniers aan boord van het zware transportschip de Red Zed II lopen volgende week een estafettemarathon voor het goede doel. De opbrengsten ervan gaan naar Save the Children, dat zich op dit moment inzet voor kinderen in het door burgeroorlog verscheurde Jemen.
Lees verder

Honderden kinderen lopen risico in Jungle van Calais
25-10-2016

Honderden alleenreizende kinderen in de Jungle van Calais hebben zich niet kunnen registreren en kunnen niet naar een veilige plek, terwijl bulldozers vandaag al wel begonnen met de sloop van het kamp.
Lees verder

Wanhopige families vluchten vanuit Mosul naar verscheurd Syrië
19-10-2016

Duizenden wanhopige Irakezen zijn naar een vies en overvol Syrisch vluchtelingenkamp gevlucht om aan het offensief rond Mosul te ontsnappen, zeggen medewerkers van Save the Children in het noordoosten van Syrië. Er is echter te weinig geld en er zijn te weinig voorzieningen om ze op te vangen.
Lees verder

Wakes voor honderden dode en gewonde kinderen Aleppo
18-10-2016

In verschillende steden zijn vandaag wakes gehouden voor de zeker 500 kinderen die de afgelopen maand zijn gedood of zwaar gewond geraakt in Aleppo. Precies een maand geleden liep de laatste wapenstilstand afliep.
Lees verder

Leven van half miljoen kinderen in de waagschaal
17-10-2016

Het leven van ongeveer een half miljoen kinderen ligt in de waagschaal, nu de slag om Mosul is begonnen. Een humanitaire ramp dreigt: als kinderen en hun families niet via een veilige corridor de stad uit kunnen, zullen veel gezinnen gedwongen zijn om te blijven.
Lees verder

Overig nieuws 2016