Ziekenhuizen Jemen: tekort aan medicijnen
30-09-2016

Ziekenhuizen in Jemen kampen met een tekort aan medicijnen. Wanhopige ouders moeten zelf medicijnen meenemen voor hun ondervoede baby's en kinderen, omdat de voorraden in ziekenhuizen opraken en het zorgsysteem instort.
Lees verder

Partners Save the Children: ‘Helft slachtoffers Aleppo is kind’
26-09-2016

De helft van de slachtoffers die in Oost-Aleppo onder het puin vandaan worden gehaald of behandeld worden in ziekenhuizen, is kind. Dat zeggen partners van Save the Children die in het gebied werken.
Lees verder

Een noodkreet uit de Haagse grachten
23-09-2016

Met een heftige actie op de Prinsessegracht vroeg Save the Children vrijdag in Den Haag aandacht voor het lot van kinderen die omkomen op de Middellandse Zee. Want een kind laat je niet verdrinken.
Lees verder

Aanval op hulpkonvooi in Syrië - er moet onmiddellijk een nieuwe wapenstilstand komen
22-09-2016

Afgelopen maandag was een zeer donkere dag voor hulporganisaties in Syrië. Er is absoluut geen excuus voor het bombarderen van een hulpkonvooi, het doden en verwonden van Syrische hulpverleners die mensen proberen te helpen te midden van een wreed conflict.
Lees verder

Zes maanden na de Turkije-deal: Mensen kunnen ellende niet nog eens zes maanden aan
21-09-2016

Maandag brak een brand uit in het bekendste Griekse detentiekamp, Moria. Ooggetuige Sacha Myers van Save the Children vertelt hoe ze al zes maanden de wanhoop in de Griekse vluchtelingenkampen ziet groeien.
Lees verder

Overig nieuws 2016