Noodhulp: zaden voor meer dan 75.000 huishoudens in Ethiopië
22-08-2016

Save the Children verstrekt zaden aan gezinnen in de Ethiopische gebieden die door droogte zijn getroffen. De interventie is bedoeld om de kwetsbaarheid van de gezinnen te verminderen en om inkomsten te genereren.
Lees verder

Aleppo, een levende hel
19-08-2016

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de foto en de video van het 5-jarige jongetje Omran Daqneesh in Aleppo. Als je de beelden eenmaal gezien hebt, krijg je ze niet gemakkelijk van je netvlies. Omran was versuft en in de war. Bloed en stof bedekte zijn gezicht. Dit is de Syrië-crisis.
Lees verder

Aantal migranten op Griekse eilanden neemt weer toe
18-08-2016

Het aantal vluchtelingen dat dagelijks aankomt in Griekenland, ligt op het hoogste niveau sinds de EU en Turkije in mei afspraken maakten over het tegengaan van illegale migratie. De toename zorgt voor een opstopping in kampen op een aantal Griekse eilanden waardoor kinderen in het gedrang komen.
Lees verder

Steeds meer aanvallen op scholen in noordwesten van Syrië
11-08-2016

Zeker zes scholen die worden gesteund door lokale partners van Save the Children zijn binnen een week getroffen bij bombardementen in het noordwesten van Syrië, rond Aleppo en Idlib. Vier scholen werden direct geraakt, in drie gevallen vielen daarbij slachtoffers onder zowel kinderen als personeel.
Lees verder

Cristiano Ronaldo lanceert nieuwe selfie-app; opbrengst naar Save the Children
09-08-2016

Voetbalster en Save the Children-ambassadeur Cristiano Ronaldo heeft dinsdag een nieuwe app gelanceerd, waarmee fans selfies met hem kunnen nemen. Een deel van de opbrengst gaat naar Save the Children.
Lees verder

Overig nieuws 2016