Doneer nu zodat we samen veel kinderen kunnen redden. 

Stop kindhuwelijken in Afghanistan
21-07-2016

Save the Children dringt er bij de Afghaanse regering op aan een einde te maken aan de praktijk van kindhuwelijken, nadat vorige week een zwanger 14-jarig meisje in brand werd gestoken en overleed in het ziekenhuis.
Lees verder

Nederlandse hulporganisaties bieden gezamenlijke noodhulp aan slachtoffers El Niño
21-07-2016

​​​​​​​Verschillende Nederlandse hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA), bieden gezamenlijke hulp aan de slachtoffers van de droogte in Somalië, Zimbabwe en Ethiopië. In deze Afrikaanse landen zijn miljoenen mensen in acute nood.
Lees verder

Op vakantie, op de vlucht
19-07-2016

De zomer is voor de meeste mensen een tijd van ontspanning, vakantie en reizen. Maar voor duizenden mensen die op reis gaan, is het een kwestie van leven of dood. Ze laten alles achter, op weg naar een onzekere toekomst.
Lees verder

Onbegeleide kinderen voelen zich 'criminelen achter prikkeldraad' in Griekenland
15-07-2016

Meer dan honderd onbegeleide kinderen op de vlucht worden vastgehouden in Griekse detentiecentra of in politiecomplexen, omdat er te weinig opvangplekken zijn. Kinderen op Lesbos voelen zich ‘behandeld als criminelen’, zegt CEO Helle Thorning-Schmidt van Save the Children.
Lees verder

Lichamen op straat in Zuid-Soedan, Save the Children blijft actief
13-07-2016

Ondanks de fragiele wapenstilstand na vier dagen van bloedige gevechten in Zuid-Soedan, verslechtert de humanitaire situatie in Juba snel. Tienduizenden mensen hebben nauwelijks toegang tot voedsel en water. Save the Children zet haar hulp aan het land door.
Lees verder

Overig nieuws 2016