Skip to main content
CH127196-A-Save-The-Children-vehicle-at-the-Umphiem-Camp-located-in-Mae-Sot-Thailand

Thailand

Save the Children is een nieuw project gestart Thailand, met steun van de humanitaire hulporganisaties van de Europese Unie. Hiermee kunnen we aan meer dan 38,000 kinderen en hun families bescherming bieden tegen de gevolgen van conflicten en extreme weersomstandigheden, die worden verergerd door klimaatverandering in het Zuiden van Thailand.

Wat is er aan de hand?
Door het conflict tussen nationalistische gewapende groepen en troepen van de Thaise overheid in het Zuiden van Thailand leven kinderen en hun families al meer dan 18 jaar in onveiligheid en angst. Verschillende provincies, waaronder Yala, Pattani, Narathiwat en Songkhla, zijn onder noodverordening gesteld door de overheid en de aanwezigheid van veiligheidstroepen van de overheid in scholen zijn een constante herinnering aan het conflict waarmee kinderen in hun dagelijkse leven worden geconfronteerd. Jongens worden regelmatig lastig gevallen of gevangen gezet en meisjes krijgen te maken met seksueel geweld, isolatie en kindhuwelijken. Daar bovenop krijgen kinderen te maken met de gevolgen van klimaatverandering waarbij extreme weersomstandigheden overstromingen of langdurige periodes van droogtes grote invloed hebben op kinderen en families.

Bescherming en veiligheid
Save the Children werkt aan de bescherming en veiligheid van kinderen en hun families. Dit doen we door in gesprek te gaan met kinderen en de gemeenschap. Zo kunnen we samen met hen plannen opstellen voor noodsituaties, zodat zij wanneer geweld wordt gebruikt of bij extreme weersomstandigheden in staat zijn om te reageren. Door samen te werken met de kinderen en de gemeenschap, zullen zij meer invloed hebben op besluitvoering en zullen oplossingen beter bij hun behoefte aansluiten. Daarnaast richten we ons op religieuze leiders, de overheid en vertegenwoordigers van de gemeenschap om samen met hen te kijken naar oplossingen voor de grondoorzaken van het geweld.

Save the Children in Thailand
Save the Children beschermt sinds 1979 kinderen en kinderrechten in Thailand, dit doen we door in te zetten op educatie, bescherming, kinderrechten en het verbeteren van de leefsituatie van kinderen en hun families. De situatie in het Zuiden van Thailand heeft enorme impact op kinderen, zij voelen zich onveilig en worden geconfronteerd met geweld. Met steun van onder andere de Europese Unie en onze donateurs, kunnen we kinderen blijven beschermen.

ECHO Thailand

Naam: Integrated Conflict, Child Protection, and Emergency Preparedness to protect children and their communities from violence during emergencies in Thailand’s Southern Border Provinces.
Duur: 36 maanden, vanaf 01/07/2022 

Projectgebied: Southern border Provinces of Yala, Pattani, Narathiwat and Songkhla in Southern Thailand  
Partners: Luukrieng and Nusantara

Dit project wordt gefinancierd door de  Europese Unie

Facebook - Twitter - Instagram