Skip to main content
ch1683337

Hongercrisis bedreigt kinderlevens

Word donateur
Kinderen in een drijvende school

Geef via uw testament

Gaza ruines

Steun ons werk in Gaza

Laatste nieuws

Steeds meer explosieve wapens in bevolkte gebieden

19 Apr 2024

Vorige maand zijn er zeker 57 kinderen gedood of verwond in Oekraïne. Dat is twee keer zoveel als in februari. De afgelopen twee jaar is er geen dag voorbijgegaan dat de sirenes niet klonken in Oekraïne. Dit kan niet langer zo doorgaan.

Lees meer

Monica vluchtte zelf twee keer en helpt nu kinderen

17 Apr 2024

Over de hele wereld hebben wij werknemers met bijzondere verhalen. Zo ook Monica, een dappere 25-jarige vrouw uit Zuid-Soedan. In 2013 werd ze vanwege oorlog gedwongen om, samen met haar gezin van acht, haar thuisland Zuid-Soedan te ontvluchten. Na jarenlang in Khartoum (Soedan) te hebben gewoond, werd haar familie opnieuw verdreven door het geweld dat Soedan overspoelde in 2023. Ze ging weer terug naar Zuid-Soedan.

Lees meer

1 jaar oorlog in Soedan: “Het lijden van kinderen is onvoorstelbaar”

15 Apr 2024

Kinderen in Soedan worden nu al een jaar blootgesteld aan alle vormen van geweld. Vandaag komen leiders in Parijs samen om de oorlog in Soedan te bespreken. Wij roepen op dat ze alles in hun macht moeten doen om de toegang voor humanitaire hulp te verbeteren, kinderen te beschermen en hongersnood te voorkomen.  

Lees meer

Een overzicht van onze hulp na de aardbeving in Turkije en Syrie

Save the Children is al jaren in de getroffen regio aanwezig, mede dankzij de vele donaties konden we na de aardbeving snel in actie komen. Dit is een overzicht van onze hulp. 

LEES MEER

Een overzicht van onze hulp in Oekraïne

Toen het conflict in Oekraïne begon was Save the Children als een van de eerste hulporganisaties ter plaatse om kinderen te helpen. Welke hulp geven we aan kinderen en hun families, en waar? Een overzicht. 

LEES MEER
32d7ebe3-0feb-47fb-a129-154b4bda261d.jpg.webp

Steun ons werk

Bescherm de rechten van kinderen over de hele wereld

Doneer nu