Wij helpen kinderen in nood

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. Waar kinderen ons nodig hebben, zijn onze lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding, een veilige plek, voorlichting en onderwijs.

Video: Save the Children in noodsituaties

Save the Children werd precies 100 jaar geleden opgericht door Eglantyne Jebb. Inmiddels zijn we ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie en helpen we kinderen in nood in 120 landen. 

Laatste nieuws

Wereldvluchtelingendag: 35 miljoen kinderen op de vlucht

20 JUN 2019
Op deze Wereldvluchtelingendag moeten we helaas melden dat er op dit moment meer mensen op de vlucht zijn dan ooit: 70 miljoen, van wie de helft kind is.
 
Lees meer

5-jarig jongetje eerste ebola-slachtoffer Oeganda

14 JUN 2019

Voor het eerst is ebola geconstateerd buiten de grenzen van Congo, namelijk in Oeganda. Een vijfjarig jongetje is het eerste dodelijke slachtoffer van deze extreem besmettelijke ziekte.

Lees meer

Duizenden kinderen dreigen dakloos te worden

05 JUN 2019
Minstens 15.000 Syrische kinderen in het Libanese dorp Arsal dreigen dakloos te raken als de plaatselijke veiligheidsraad plannen doorzet om woningen van vluchtelingen te vernietigen.
Lees meer

Elke dag sterven in Jemen minstens 150 kinderen door honger, ziekte en bommen.

Jemen, de hel op aarde

Lees meer
Hasan* van negen woont in Idlib en maakte een bombardement op zijn school mee 

"We waren bang en de aarde beefde onder ons"

Hasan* van negen woont in Idlib en maakte een bombardement op zijn school mee 

Save the Children richt zich op het redden van de dromen en de toekomst van kinderen.

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Onderwijs speelt een centrale rol. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting.
Lees meer

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer