Laatste nieuws

Iedere dag worden 25 kinderen kindsoldaat

30 NOV 2021
In 2020 werden ondanks de coronapandemie ongeveer 25 kinderen per dag gerekruteerd tot kindsoldaat. Schokkende cijfers volgens Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland.
Lees meer

‘Haal kinderen uit IS-kampen, nu winter nadert’

29 NOV 2021
Save the Children Nederland roept het Nederlandse kabinet per direct op kinderen uit de IS-kampen nog voor de start van de winter te evacueren. De oproept volgt op het nieuws dat deze week een Noorse wees uit het kamp werd gerepatrieerd.
Lees meer

Honger onder vluchtelingen en asielzoekers in Griekenland

25 NOV 2021
Stopzetting van de hulp aan vluchtelingen en asielzoekers zorgt voor grote gezondheidsproblemen, waarschuwen 27 maatschappelijke organisaties vandaag. Voedsel en water worden hen onthouden.
 
Lees meer

Met onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte

Meld je aan >

De klimaatcrisis is een kindercrisis

De klimaatcrisis maakt inbreuk op de rechten van kinderen op een veilig huis, een gezonde omgeving, gezondheidszorg, voeding en leren. Overal ter wereld voelen kinderen de effecten van de klimaatcrisis. Terwijl zij nauwelijks bijdragen aan de opwarming van de aarde. 
Lees meer

Live blog: corona wereldwijd

Save the Children maakt zich grote zorgen om kinderen en hun gezinnen uit landen waar vaccinaties en testcapaciteit beperkt zijn. In deze live blog houden we daarom de laatste ontwikkelingen bij.
Lees meer

Dagboek uit Haïti

Zodra er zich ergens op de wereld een ramp voltrekt, is Machiel Pouw er vaak snel bij. Nu is hij voor Save the Children in Haïti om ervoor te zorgen dat Haïtianen de hulp krijgen die ze nodig hebben nadat het land op zaterdag 14 augustus door een verwoeste aardbeving werd getroffen. Op ons verzoek houdt hij een dagboek bij
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer