Skip to main content
Mamdouh_CH1786579

Steun kinderen in conflict

DONEER NU!
Zuid-Soedan

Honger in Zuid-Soedan: Doneer nu

Gaza ruines

Steun ons werk in Gaza

Laatste nieuws

100 jaar kinderrechten

28 Feb 2024

Stel je voor dat je als kind nooit serieus wordt genomen. Niet door je ouders, niet door de dokter of elk ander volwassen persoon in je leven. Je mag niet naar school, moet gewoon werken en er wordt nooit aan jou gevraagd hoe je je daarover voelt. Dit was jarenlang de realiteit voor miljoenen kinderen over de hele wereld. Totdat er 100 jaar geleden een vrouw genaamd Eglantyne Jebb de eerste opzet maakte voor het kinderrechtenverdrag.  

Lees meer

Uitgehongerde families in Gaza eten vogelvoer om te overleven

26 Feb 2024

Gezinnen in Gaza zijn gedwongen om uit wanhoop de restjes eten van dieren en bladeren te eten. 1,1 miljoen kinderen in Gaza loopt het risico om te sterven van de honger. Uithongering als oorlogsmethode is strikt verboden. 

Lees meer

2 jaar oorlog in Oekraïne: wat zijn de cijfers?

24 Feb 2024

Twee jaar oorlog is twee jaar te veel. In Oekraïne zijn degenen die het zwaarst getroffen worden ook het minst verantwoordelijk: kinderen. Elke dag worden er door de aanhoudende vijandelijkheden meer dan drie kinderen gedood of gewond.  

Lees meer

Een overzicht van onze hulp na de aardbeving in Turkije en Syrie

Save the Children is al jaren in de getroffen regio aanwezig, mede dankzij de vele donaties konden we na de aardbeving snel in actie komen. Dit is een overzicht van onze hulp. 

LEES MEER

Een overzicht van onze hulp in Oekraïne

Toen het conflict in Oekraïne begon was Save the Children als een van de eerste hulporganisaties ter plaatse om kinderen te helpen. Welke hulp geven we aan kinderen en hun families, en waar? Een overzicht. 

LEES MEER
32d7ebe3-0feb-47fb-a129-154b4bda261d.jpg.webp

Steun ons werk

Bescherm de rechten van kinderen over de hele wereld

Doneer nu