Skip to main content
1859d153-1f76-4061-a749-72f334958dad.jpg.webp

Reactie Save the Children Nederland op Coalitieakkoord

Dinsdag 21 December 2021

Het Coalitieakkoord: worden de rechten en belangen van kinderen meegenomen?

Na een maandenlange formatie lag er vorige week eindelijk een Coalitieakkoord met de titel “Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst”. Een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. 

Save the Children is verheugd dat er nu plannen liggen om mee aan de slag te gaan, en verwelkomt de aanstelling van een Staatssecretaris voor Jeugd en Preventie, een Minister voor Armoede en een Minister voor Klimaat. Eerder dit jaar riepen wij samen met kinderen en jongeren kiezend Nederland op om in het stemhokje de rechten van kinderen niet te vergeten. En op een partij te stemmen die staat voor de rechten en belangen van kinderen. Kinderen onderstrepen onder andere het belang van goed klimaatbeleid, onderwijs, mentale gezondheid en hulp voor gezinnen in armoede. 

In hoeverre zijn de rechten en belangen van kinderen meegenomen in de plannen? Reflecteert de inhoud van het akkoord de hoopvolle titel? 

Lees onze analyse van dit akkoord en wat het betekent voor kinderen en jongeren. 

NB: In het nieuwe jaar presenteren wij – net als 4 jaar geleden - opnieuw het Regeerakkoord in Kindertaal. Met tekst van kinderboekenschrijver Rindert Kromhout, en tekeningen van illustrator Jan Jutte. Het is belangrijk iedereen, ook kinderen begrijpen wat er de komende regeerperiode gaat gebeuren en hoe de plannen van het kabinet effect hebben op hun toekomst.