TeamUp thuis lanceert wereldwijd activiteitenboek

Kinderen die niet naar school kunnen, ouders die hun baan zijn verloren waardoor ze niet voor hun kinderen kunnen zorgen en thuisisolatie leidt binnen veel gezinnen tot stress, onzekerheid en angst. Gevoelens waar kinderen vaak geen raad mee weten. Uit ervaring en onderzoek weten we dat spel en beweging het lichaam de kans geeft om spanning los te laten en stress te verlagen.

Waar we eerst TeamUp, een spel-, en bewegingsprogramma dat bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van gevluchte kinderen wereldwijd - in grote groepen uitvoerden, komen we in de coronacrisis met alternatieven.  Zo hebben we een aantal activiteiten aangepast en gebundeld in het TeamUp Thuis Spellenboek, voor alle kinderen en ouders die wereldwijd door de coronacrisis gedwongen thuis zijn.

Geen kind wordt vergeten
Het spellenboek wordt in samenwerking met War Child, UNICEF Nederland en SOS Kinderdorpen in twaalf talen en in verschillende contexten uitgegeven, zoals in vluchtelingenkampen, asielzoekerscentra en nederzettingen. Door middel van illustraties zorgen we ervoor dat niet alleen kinderen, maar ook laaggeletterden en analfabeten de spellen begrijpen en kunnen nadoen. Daarnaast kunnen álle kinderen meedoen, ook kinderen met een lichamelijke beperkingen.

Onze medewerkers brengen de spelboeken naar de kinderen, ze gaan van huis-naar-huis, naar buurtcentra en leggen stapels neer op onze veilige plekken. Zo zorgen we ervoor dat geen enkel kind wordt vergeten.

Het TeamUp Thuis spellenboek kan samen met de TeamUp Thuis-video’s gebruikt worden