In Nederland en andere rijke landen vaccineren we onszelf ‘terug naar normaal’ en kunnen coronapatiënten rekenen op uitstekende medische zorg. Elders in de wereld zijn de beschikbaarheid van vaccins en goede zorg niet zo vanzelfsprekend en dat heeft dramatische gevolgen. Daarom komt Giro555 in actie tegen corona.

Het coronavirus eist in India een recordaantal zieken en doden en ook in Nepal lijkt een ramp niet te voorkomen. Ook in landen in Afrika en andere kwetsbare delen van de wereld spant het erom. Om mensenlevens te redden, moeten we nú handelen. We komen alleen uit deze crisis door zo snel mogelijk en zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Bovendien hebben India, Nepal en andere landen direct ondersteuning van hun gezondheidszorg en medische hulp voor coronapatiënten nodig. 

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties, waaronder Save the Children, de handen ineen onder de naam Giro555. Giro555 roept Nederland nu op om solidair te zijn met mensen in landen waar het krijgen van een vaccinatie veel lastiger is dan hier. Bijvoorbeeld door logistieke uitdagingen en door een gebrekkige gezondheidszorg. Giro555 roept iedereen op om te geven. Doe je mee?

Doneer nu

Hoe zullen de hulporganisaties achter Giro555 het ingezamelde geld besteden?

Organisatie van het vaccineren

Overheden zijn verantwoordelijk voor de aankoop van coronavaccins, de hulporganisaties achter Giro555 zorgen voor de distributie en opslag van vaccins. De vaccins moeten namelijk vaak naar afgelegen, moeilijk bereikbare gebieden en het is een hele kunst om ze koel en ongeschonden op de plaats van bestemming te krijgen. Een logistieke operatie als deze vraagt daarnaast om registratiesystemen, voorlichting over het belang van vaccineren, het corrigeren van misinformatie over vaccins, en beschermende kleding en trainingen voor zorgverleners.

Ondersteunen van lokale gezondheidszorg en medische noodhulp

Ziekenhuizen in India, Nepal en andere landen kunnen de stroom coronapatiënten niet meer aan. De hulporganisaties achter Giro555 ondersteunen de gezondheidszorg in deze landen en geven medische noodhulp aan de zieken. Ze zorgen bijvoorbeeld voor zuurstof en medische apparatuur, zeep, maskers, handschoenen en beschermende kleding voor zorgverleners.

Nieuws: Giro555 in actie tegen corona

Giro555 roept Nederland op om in actie te komen en er samen voor te zorgen dat iedereen op tijd beschermd is tegen corona.
Klik hier

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over deze actie? Bekijk hier de FAQ van Giro555.
Klik hier

Help mee, doneer nu

Samen staan we solidair. Kom jij ook in actie tegen corona?
Doneer nu