Eti ('ik ben 10 of 11'), Bangladesh

"Ik werk bij een gastgezin in het huishouden. Hier krijg ik eten, maar ook slaag. En ik mis mijn familie."

Alleen aan het werk

Kinderen horen onbezorgd te spelen, met vriendjes op te trekken, hutten te bouwen, naar school te gaan. Helaas is dat voor veel kinderen niet weggelegd.

Tientallen miljoenen kinderen zijn aan het werk. In fabrieken, in naaiateliers, op het land voor hun ouders of in het huishouden bij gastgezinnen. Ze werken onder zware omstandigheden, soms wel 12 uur per dag. In AziĆ« maken kinderen volgens schattingen zo'n 22 procent uit van alle mensen die werken, in sommige delen van Afrika zelfs meer dan 30 procent.

Een van die kinderen is Eti. Ze werkt als huisslaaf bij een rijke familie in Dhaka, in Bangladesh. Ze krijgt er te eten, iets waar haar ouders niet voor kunnen zorgen. Maar klappen krijgt ze ook. En wie weet er wat haar lievelingskostje is? Zoals Eti zijn er veel kinderen; huishoudelijk werk is een van de meest voorkomende vormen van kinderarbeid in Bangladesh.

Voor Save the Children is dat onacceptabel. Daarom zetten we alles op alles om kinderarbeid te bestrijden, deze kinderen scholing en steun te geven en ze zo snel mogelijk weer bij hun ouders te krijgen.  

Steun Save the Children. Want kinderen laat je niet alleen.
 

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer