Pippi Langkous is jarig

75 jaar geleden kwam het boek Pippi Langkous van Astrid Lindgren uit. Met de actie ‘Pippi of Today’ vragen wij aandacht voor kinderen op de vlucht. Want dat stoere meisje in Villa Kakelbont is een voorbeeld voor heel veel kinderen. In ieder kind schuilt immers een Pippi.

LEES MEER

Laatste nieuws

Mbo-jongeren voelen zich tijdens coronacrisis vergeten

03 JUL 2020
Praktisch opgeleide jongeren willen dat ze meer worden betrokken bij politieke beslissingen over de coronacrisis.
Lees meer

Minister Kaag: mentale zorg voor kinderen uit oorlogsgebieden belangrijk

29 JUN 2020
De minister reageert op rapport van Save the Children over gevolgen oorlog in Syrië op kinderen. 
 
Lees meer

Groot gebrek aan psychosociale steun voor Syrische kinderen

26 JUN 2020
De bijna tien jaar durende oorlog in Syrië heeft grote impact op de mentale gezondheid van Syrische kinderen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Save the Children.
Lees meer

"We zijn gewend aan oorlog. Zelfs als die vlakbij is. Dan schuilen we in grotten. Maar voor dit virus kunnen we ons niet verstoppen." - Ali*, 14 jaar uit Syrië

Serie: Deze Nederlanders staan wereldwijd in de frontlinie

Save the Children werkt wereldwijd vooral met lokale hulpverleners. Maar op sommige plekken in de wereld – zoals in Bangladesh, Oeganda, Laos, Myanmar en op ons hoofdkantoor in Groot-Britannië –zit hier en daar een Nederlander. Tijdens de coronacrisis vragen wij hen te vertellen over hun werk. 
LEES DE VERHALEN

Moeder Bola en Khalid (5) uit Somalië weten nu hoe ze goed hun handen moeten wassen

“Ik heb van een gezondheidswerker geleerd hoe ik mezelf en mijn kinderen kan beschermen tegen het coronavirus. Nu laat ik mijn zoon zien hoe hij zijn handen moet wassen.”

Tala (9) uit Syrië krijgt online onderwijs

“Ik woon in een vluchtelingenkamp in Idlib. Vanwege het coronavirus is mijn school gesloten. Gelukkig krijg ik online onderwijs zodat ik thuis door kan gaan met leren.”
Bekijk al onze activiteiten rondom corona

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer

Met onze nieuwsbrief houden we je als eerste op de hoogte

Meld je aan >