Skip to main content
ch1683700

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Weigering van humanitaire hulp in Gaza zorgt voor extreme honger

18 Mrt 2024

Kinderen en gezinnen in het noorden van Gaza zijn slechts enkele weken verwijderd van hongersnood, dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Integated Food Security Phase Classification (IPC). “Vergis je niet: het is een door de mens veroorzaakte crisis.”

Lees meer

Oproep: investeer ook in lange termijn hulp in Syrië

15 Mrt 2024

Het is vandaag al 13 jaar oorlog in Syrië. De helft van de Syrische kinderen is geboren in oorlogstijd en groeit op in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. 

Lees meer

Via ons programma Speaking Minds kunnen jongeren meepraten over armoedebeleid

14 Mrt 2024

Deze week is het ‘De Week van het Geld,’ een initiatief van 'Wijzer in Geldzaken'. Met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ kunnen docenten hun leerlingen leren hoe ze een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën. Een belangrijk initiatief, want iedere jongere krijgt op een gegeven moment met geld te maken en geldzorgen en armoede komen ook steeds vaker voor bij kinderen en jongeren in Nederland.  

Lees meer

Oproep aan de EU: investeer in het bieden van perspectief

13 Mrt 2024

Sinds de start van het conflict in Soedan maken burgers de meest verschrikkelijke dingen mee. Op dit moment zijn er bijna 220.000 kinderen die op het punt staan te sterven van de honger. In het hele land zijn 2.9 miljoen kinderen ondervoed.  

Lees meer

Wij hebben grote zorgen als de staakt-het-vuren deal in Gaza mislukt

7 Mrt 2024

Zonder een staakt-het-vuren voor het begin van Ramadan, kan niet worden voorkomen dat 25% van de kinderen in Gaza sterft van de honger en dat een groter deel permanente schade oploopt aan de gezondheid door zware ondervoeding. 

Lees meer

Palestijnse kinderen in militaire detentie hebben te maken met geweld

5 Mrt 2024

Een toenemend aantal Palestijnen, waaronder kinderen die sinds 7 oktober zonder aanklacht worden vastgehouden in het Israëlische militaire systeem, hebben zich gemeld omdat ze te maken hebben met geweld en misbruik. 

Lees meer

Een rij voor levensreddend voedsel werd een rij voor de dood

1 Mrt 2024

Volgens onze bronnen zijn gisteren minstens 104 mensen omgekomen en 760 mensen gewond geraakt, terwijl ze in de rij stonden om meel te bemachtigen in Gaza. Ouders die aan het wachten waren om voedsel te krijgen voor hun kinderen die verhongeren.

Lees meer

100 jaar kinderrechten

28 Feb 2024

Stel je voor dat je als kind nooit serieus wordt genomen. Niet door je ouders, niet door de dokter of elk ander volwassen persoon in je leven. Je mag niet naar school, moet gewoon werken en er wordt nooit aan jou gevraagd hoe je je daarover voelt. Dit was jarenlang de realiteit voor miljoenen kinderen over de hele wereld. Totdat er 100 jaar geleden een vrouw genaamd Eglantyne Jebb de eerste opzet maakte voor het kinderrechtenverdrag.  

Lees meer

Uitgehongerde families in Gaza eten vogelvoer om te overleven

26 Feb 2024

Gezinnen in Gaza zijn gedwongen om uit wanhoop de restjes eten van dieren en bladeren te eten. 1,1 miljoen kinderen in Gaza loopt het risico om te sterven van de honger. Uithongering als oorlogsmethode is strikt verboden. 

Lees meer