Hongerdood dreigt voor miljoen kinderen in Zuid-Soedan

Naar verwachting zijn 4,9 miljoen mensen in het hele land (bijna de helft van de totale bevolking) tussen nu en april getroffen door een zeer ernstige voedselcrisis. Onder hen zijn minstens 1 miljoen kinderen. Het cijfer zal waarschijnlijk nog oplopen tot 5,5 miljoen mensen in juli.

Kinderen, vooral kinderen onder de 5 jaar, lopen het grootste risico om te sterven. Ze zijn minder bestand tegen acute ondervoeding en vatbaarder voor ziektes zoals mazelen, malaria en cholera.
 
'Er is nog tijd om heel veel levens te redden, maar alleen als de internationale gemeenschap de fondsen opschaalt. Vertraging zal zeker leiden tot catastrofe en dood voor hele gemeenschappen die door de droogte en conflict getroffen worden.'
 
Het conflict in Zuid-Soedan heeft een verwoestende impact op de voedselzekerheid gehad. Sinds het uitbreken van nieuwe gevechten in Juba in juli vorig jaar is het conflict nu verspreid naar andere delen van het land, waaronder Centraal- en Oost-Equatoria - een gebied dat juist bekend staat als de voedselproducent van Zuid-Soedan.
 
Wat doet Save the Children?
Save the Children screent kinderen op grote schaal op ondervoeding en zorgt voor voedingsprogramma's, gezondheidscentra waar kinderen kunnen stabliseren en ambulante follow-up programma's. Ook trainen we voedingsmedewerkers uit de gemeenschap om huisbezoeken te doen en geven we boeren zaden voor gewassen en tips voor betere landbouwtechnieken. Moeders bij voedingscentra krijgen groentezaden.

Kinderen sterven van de honger.

Jouw hulp is dringend nodig. Doneer vandaag nog!

Doneer nu