Hulp aan kinderen in Aden verstoord door zware gevechten

Save the Children eist een onmiddellijk einde aan de gevechten in Aden (Jemen), die op 28 januari uitbraken tussen de regeringsgezinde troepen en separatisten.

Door het geweld en de onzekerheid van de afgelopen dagen kunnen wij ons levensreddende werk voor kinderen en gezinnen tijdelijk niet uitvoeren.
 
Het leveren van medische voorzieningen en voeding is stopgezet, mobiele klinieken zijn tijdelijk uit de running, scholen in Aden zijn gesloten en alle schoolgerelateerde activiteiten (onderwijs, psychosociale ondersteuning, rehabilitatie en onderhoudswerk) zijn opgeschort. Dat geldt ook voor de levering van schoon water. Ons kantoor is tijdelijk dicht.
 
Directeur Tamer Kirolos van Save the Children in Jemen: “De gevechten in Aden maken het onmogelijk voor ons om ons werk te doen. Onze medewerkers zitten noodgedwongen thuis of in schuilkelders, terwijl buiten de vuurgevechten woeden. De kinderen van Jemen hebben genoeg geleden. Dag in dag uit sterven ze aan vermijdbare oorzaken zoals honger en ziekten als cholera en difterie. Ze hebben de hoop verloren op een betere toekomst na drie jaar brute oorlog.”
 
Aden was lange tijd een relatief rustig deel van het land, maar dat is nu verleden tijd. “De strijdende partijen hebben een morele verplichting om het conflict te beĆ«indigen. De enige oplossing is een politieke, geen militaire. Hoeveel kinderlevens moeten nog verwoest worden voordat de wereld het opmerkt?”