Gevluchte kinderen bieden Nederlandse kamerleden onderzoeksrapport aan

De 12-jarige Farzad ontvluchtte drie jaar geleden met zijn moeder, broers en zussen de voortdurende beschietingen en bombardementen in Afghanistan. Nu wonen ze in Ossendrecht.

“In Afghanistan was het te gevaarlijk om buiten te spelen, dus dat was het eerste wat ik hier deed. Buiten, op een grasveld, voetballen met mijn broer.”

1 op de 5 kinderen leeft in oorlogsgebied
Op dit moment leven maar liefst 420 miljoen kinderen in een gebied waar oorlog of conflict heerst. Dat zijn er twee keer zoveel als 20 jaar geleden. Wereldwijd heeft 1 op de 5 kinderen te maken met geweld. Die schokkende cijfers staan in ons nieuwe onderzoeksrapport Stop the War on Children

Internationale wetten en regels naleven
Farzad heeft, samen met de 14-jarige Ahmad uit Syrië, ons rapport aangeboden aan Nederlandse Kamerleden. De jongens hebben de politici gevraagd ervoor te zorgen dat internationale wetten en regels worden nageleefd, daders worden gestraft en kinderen in conflictgebieden de zorg krijgen die zij nodig hebben.

Stop the War on Children
Om kinderen in conflictgebieden beter te beschermen, voeren wij dit hele jaar actie onder het motto Stop the War on Children. 100 jaar geleden is Save the Children immers opgericht om de situatie van kinderen te verbeteren.