Mona is 18 maanden oud geworden

Eind vorige week bereikte ons het vreselijke bericht dat Mona, het meisje uit Jemen dat onlangs te zien was in onze TV-spot, is overleden aan de gevolgen van ondervoeding.

Ze is 18 maanden oud geworden en is een van de vele kinderen die overlijden door de gevolgen van oorlogen door volwassenen. Wij leven intens mee met de vader, moeder en het broertje van Mona.

Verzwakking

De eerste keer dat de medewerkers van Save the Children haar in de kliniek in Jemen zagen was Mona zwaar ondervoed. Ze kreeg direct Plumpy’Nut, een zeer voedzame pindapasta, om ervoor te zorgen dat ze aan zou sterken. Helaas heeft ze het niet gered omdat haar immunsysteem inmiddels te erg was verzwakt door de hevige vorm van ondervoeding, waardoor ze extra vatbaar was voor infecties en ernstige ziekten.

Snelle hulp

In onze TV-spots was Mona het gezicht voor alle kinderen die leven in gebieden waar conflict en oorlog heerst. Alleen al in Jemen zijn 2 miljoen kinderen onder de 5 jaar zwaar ondervoed. Voor ons als hulporganisatie is het heel belangrijk deze kinderen zo snel mogelijk te bereiken om ervoor te zorgen dat zij wel op tijd voeding krijgen en aansterken.

Uiteraard hebben wij besloten direct te stoppen met uitzenden van deze TV spot uit respect voor Mona en haar familie. Het inmiddels gedoneerde geld wordt nog steeds dagelijks ingezet om kindersterfte te voorkomen onder de miljoenen andere kinderen die getroffen zijn door honger door het bieden van snelle en grootschalige opvang en medische hulp. We kunnen alle hulp gebruiken en zijn jou als donateur enorm dankbaar voor jouw steun bij ons werk.

#stopthewaronchildren