Nieuws

Laatste nieuws

Save the Children steunt de resolutie om de klimaatcrisis aan te pakken

31 MRT 2023
Gisteravond nam de VN een resolutie van studenten aan, waarin het Internationaal Gerechtshof om advies wordt gevraagd over de wettelijke verplichtingen van landen om de klimaatcrisis aan te pakken.
Lees meer

TeamUp traint 20 leerkrachten op een school met ruim 100 Oekrainse kinderen

30 MRT 2023
Op de PO Oekraïne School in Tilburg werden de afgelopen maand 20 leekrachten getraind om TeamUp te geven aan 110 Oekraïense kinderen. Mirela Delic, locatieleider, vertelt over wat daarbij komt kijken. 
Lees meer

Gezinnen in Oekraïne hebben moeite met rondkomen

28 MRT 2023
Twee op de vijf gezinnen in Oekraïne hebben ernstige behoefte aan bestaansmiddelen en basisgoederen, nu het land een jaar na aanvang van de oorlog te kampen heeft met ongekende aantallen ontheemden, inflatie en werkloosheid.   
Lees meer

8 jaar oorlog Jemen: Hoe Save the Children hulp biedt

26 MRT 2023
Geen kind is acht jaar oorlog in Jemen ongeschonden doorgekomen. Ze zijn bang, getraumatiseerd en hebben dringend humanitaire hulp nodig. Daarom zijn wij zo blij met de gulle donatie van €500.000 van de Postcode Loterij.
Lees meer

Dagboek: Vaktraining en creatieve lessen voor lokale jongeren (deel 4)

24 MRT 2023
Ook buiten het kamp zet Save the Children zich in voor jongens en meisjes. Jongeren uit de lokale gemeenschap kunnen deelnemen aan een programma.
Lees meer

Dagboek: In de uitbreiding van het kamp (deel 3)

23 MRT 2023
"We lopen de uitbreiding van het kamp in en de sfeer voelt meteen anders. De tenten staan verder uit elkaar en om elk blok tenten staat een hek. We gaan naar een locatie, met onder andere een school en ruimtes waar we programma’s aanbieden."
Lees meer

Wereldwaterdag: Save the Children zorgt voor toegang tot water en hygiëne in Pakistan

22 MRT 2023
Pakistan werd in september 2022 verwoest door de zware overstromingen, waardoor bijna een derde van het land onder water kwam te staan. De watervoorziening en sanitaire infrastructuur in grote delen van het land werden vernietigd.
Lees meer

Dagboek: Een bezoek aan Roj kamp (Deel 2)

20 MRT 2023
Roj kamp is opgedeeld in twee gebieden: een hoofdkamp en een uitbreiding die later is toegevoegd. Het merendeel van de bewoners zijn buitenlandse vrouwen en kinderen, maar er wonen ook wat Irakese en Syrische gezinnen.
Lees meer

Dagboek: Save-collega's Anne & Caroline bezoeken kinderen in Noordoost-Syrië (deel 1)

17 MRT 2023
“Ik ben overtuigd: met onze hulp werken kinderen aan hun toekomst”
Lees meer

12 jaar oorlog in Syrië: zo biedt Save the Children hulp

15 MRT 2023
Het is vandaag twaalf jaar geleden dat het conflict in Syrië begon. Het aanhoudend geweld heeft een enorme impact op het mentale welzijn van kinderen, dat geldt zeker ook voor de jongens en meisjes die ontheemd zijn en in kampen leven. 
Lees meer

Robert is vrijwilliger bij TeamUp: “Ik weet dat TeamUp de kinderen blij maakt”

09 MRT 2023
Uit ons onderzoek 'Safe for Some' blijkt dat er een groot verschil is in behandeling van de EU en haar lidstaten tussen Oekraïense en niet-Oekraïense vluchtelingen. Save the Children is er voor alle kinderen. Zo ook bij TeamUp.  
Lees meer

Hoe Eglantyne Jebb ervoor heeft gezorgd dat kinderen rechten hebben

08 MRT 2023
Wist jij dat er dankzij Eglantyne Jebb kinderrechten zijn? Hoewel veel mensen het kinderrechtenverdrag wel kennen, weten weinig mensen van het bestaan van deze bijzondere vrouw. Daar willen wij verandering in brengen.
Lees meer
>