Bijna elfduizend handtekeningen voor gevluchte kinderen

In acht dagen tijd heeft Save the Children in totaal 10.840 handtekeningen ingezameld. Mensen tekenden om het kabinet op te roepen haar verantwoordelijkheid te nemen door zowel politieke als financiële steun toe te zeggen voor de vluchtelingen.

Kinderen mogen niet verdrinken voor de kusten van Europa en voor het oog van de wereld aanspoelen op onze stranden. Deze situatie is onacceptabel. Vluchtelingen, en meer in het bijzonder de kinderen, zijn kwetsbaar en hebben bovendien rechten. Wij vragen het kabinet om blijvend en overtuigend uit te dragen dat er in Nederland -letterlijk en figuurlijk- plaats is voor mensen die op vlucht zijn.  De tekst: ‘Wij vragen u om uw verantwoordelijkheid te nemen door zowel politieke als financiële steun toe te zeggen voor de vluchtelingen, voor hun opvang in de eigen regio en in Europa.’

De handtekeningen zijn, samen met die van de petitie Welkomstcomité Vluchtelingen,  op 11 september aangeboden aan Minister-president Rutte. Op 14 september praten ministers van de EU-lidstaten in Brussel over de problemen met vluchtelingen in Europa.