Conferentie over kindhuwelijken in Pakistan

Save the Children heeft in samenwerking met de Nationale Commissie voor de Vrouw en de Democratische Commissie voor Menselijke Ontwikkeling in Pakistan een conferentie geleid over ‘Kindhuwelijken in Pakistan: Uitdagingen en Strategie├źn’ met betrekking tot het project ‘Zo zijn we niet getrouwd!’

De conferentie trok meer dan 150 deelnemers, waaronder voorzitters van de Provinciale Commissie voor de Status van Vrouwen, verschillende media, ambtenaren en andere maatschappelijke organisaties.

De groep besprak het werk dat gedaan moet worden om de minimum huwelijks leeftijd voor meisjes te verhogen naar 18 jaar en om jongens en meisjes voor te lichten over de effecten van kindhuwelijken door dit onderwerp te integreren in het schoolcurriculum.

Arshad Mahmood, Directeur Advocacy en Child Rights Governance van Save the Children in Pakistan, besprak het verband tussen kindhuwelijken en de gezondheid van moeder en kind en hoe het kan leiden tot verwoestende gevolgen voor zowel de moeder als het kind. De conferentie kreeg nationale media-aandacht in ‘The Dawn’, ‘The News’ en de ‘Express Tribune’.