Update: hulpverlening Griekenland komt op stoom

De wereld kampt met de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Er lijkt geen einde te komen aan de toestroom van vluchtelingen via de Griekse eilanden. Nog dagelijks arriveren bootvluchtelingen op de eilanden Lesbos, Chios, Samos en Kos.

Save the Children heeft met haar noodhulpteams op de Griekse eilanden Lesbos, Chios en Kos inmiddels 44.047 mensen bereikt, waaronder 11.974 kinderen. Onze hulpverlening bestaat onder andere uit het uitdelen van brood, rijst en linzen aan vluchtelingen die soms maandenlang onderweg zijn geweest. Daarnaast verzorgt Save the Children voor ruim 25.000 mensen (waaronder 4.746 kinderen) een dagelijkse warme maaltijd. In het overvolle opvangkampen Moria (Lesbos) bereiken we 1.030 kinderen in kindvriendelijke opvangplekken en delen we 1.200 pakketten uit met hygiënische artikelen.

Meer dan 428.000 mensen hebben dit jaar al de oversteek naar Europa gemaakt. Onze teams doen er alles aan om vluchtelingen hulp te geven. Op de Italiaanse en Griekse eilanden, in Servië, Macedonië en verder langs de routes die de vluchtelingen nemen tot in Duitsland en Scandinavië aan toe. Het merendeel komt aan in Griekenland, veelal afkomstig uit Syrië, Afghanistan en Irak.