Video: dromen komen uit voor Koen en zijn knuffelmonster

Vorig jaar maakte Koen een leuke tekening van een groen, zesarmig monster tijdens de internationale tekenwedstrijd van IKEA. Toen had hij niet durven dromen dat zijn tekening werd omgetoverd tot een knuffel die wereldwijd verkrijgbaar is bij IKEA als onderdeel van de limited SAGOSKATT collectie. De inmiddels 11-jarige Koen Schnitker uit Krimpen aan den IJssel kon zijn geluk niet op. Hij mocht met de levensgrote versie van zijn knuffelmonster op tournee als start van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Tijdens deze toer doneerde hij maar liefst 100 knuffelmonsters namens het woonwarenhuis. Beleef Koen zijn droomdag via de video hieronder. 

Pluchen speelgoedactie voor beter onderwijs
Tijdens de Pluchen Speelgoedactie doneert de IKEA Foundation in november en december voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. Ook kunnen klanten dit jaar tijdens de Pluchen Speelgoedactie twee keer een bijdrage leveren. Bij de kassa’s in alle IKEA vestigingen staat gedurende de actieperiode een doneerbak waarin klanten hun gekochte knuffels of kinderboeken kunnen doneren. Aan het einde van de actie wordt de inhoud geschonken aan lokale goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland

Prinses Viktória met Koen naar school 
De klas van Koen werd overvallen door Koen zelf, samen met een levensgrote versie van zijn knuffelmonster én Prinses Viktória de Bourbon de Parme, beschermvrouwe van Save the Children. Prinses Viktória: “In Nederland is naar school gaan voor kinderen vanzelfsprekend, maar voor miljoenen kinderen is onderwijs niet meer dan een onbereikbare droom. Koen heeft zijn knuffel ontworpen en deelt vandaag het eindresultaat daarvan uit om aandacht te vragen voor de Pluchen Speelgoedactie van IKEA, UNICEF en Save the Children. Ik vind het mooi dat kinderen zich op deze manier inzetten voor kinderen.”

Wie wordt de nieuwe Koen?
Als onderdeel van de Pluchen Speelgoedactie roept IKEA net als vorig jaar kinderen op om mee te doen aan de internationale tekenwedstrijd. Kinderen t/m 12 jaar kunnen de tekening downloaden op IKEA.nl/speelgoedactie en inleveren tussen 9 en 29 november bij een IKEA vestiging. Van de winnende tekeningen maakt IKEA opnieuw een limited collectie droomknuffels, die eind 2016 wereldwijd in de winkels komt te liggen. Wie wordt de nieuwe Koen?