1-jarige Ardi uit Ethiopië zwaar ondervoed

Voor de tweede keer in korte tijd is de Ethiopische Ardi opgenomen in het ziekenhuis. Het eenjarige jongetje is zwaar ondervoed – net als 400.000 andere kinderen in het extreem droge Ethiopië.   

Ardi woont in Afar, een van de zwaarst getroffen regio’s in Ethiopië. De wind blaast over de kale, droge vlaktes, waar magere runderen en geiten rondlopen op zoek naar de laatste beetjes water en gras. Ardi’s familie, die net als veel andere inwoners afhankelijk is van de melk en het vlees van hun vee, is ten einde raad. Ze vrezen dat ook hun kudde zal bezwijken. Nu al is er te weinig voedsel, zeker voor de allerkleinsten. Ardi is zwaar ondervoed. Zijn oma heeft 180 kilometer met hem moeten reizen naar het ziekenhuis. Daar krijgt hij Plumpy’nut, proteïnerijke en energiegevende voeding, waarmee ondervoede kinderen snel aansterken. Ook Ardi is gelukkig aan de beterende hand.
 
Onze hulp 
Save the Children ondersteunt de Ethiopische overheid tijdens de ergste droogte in 50 jaar. In 66 zwaar getroffen districten verstrekken we voedsel, schoon drinkwater en medicijnen. Ook trainen we lokale gezondheidswerkers in het opsporen van ondervoeding en behandelen we ondervoede kinderen zoals Ardi. Daarnaast ondersteunen we families die hun vee en landbouwgewassen zijn verloren. Tot nu toe hebben we 2,1 miljoen Ethiopiërs geholpen. 

Meer hulp nodig 
In heel Ethiopië hebben ruim 10 miljoen mensen voedselhulp nodig. Maar het ontbreekt de Ethiopische overheid en hulporganisaties op dit moment aan geld om iedereen te helpen en erger te voorkomen. John Graham, landendirecteur van Save the Children Ethiopië: “Er zijn op dit moment twee humanitaire crises in de categorie ‘code rood’, de ergste soort: de droogte in Ethiopië en de oorlog in Syrië. Helaas blijft de hulp voor Ethiopië ver achter bij de noden. Als we nu niet in actie komen, en de regen nog langer uitblijft, raken nog meer kinderen zwaar ondervoed.”

Bedankt!

Dankzij de giften die wij de afgelopen weken mochten ontvangen voor ondervoede kinderen, kunnen wij € 75.000 overmaken naar onze collega’s in Ethiopië.   
 

Wat doet Save the Children in Ethiopië? 

  • 2.100 medewerkers werken in 70% van de getroffen districten 
  • Behandeling van ondervoede kinderen
  • Medische zorg voor patiënten met mazelen, hersenvliesontsteking, knokkelkoorts en schurft (ziektes gerelateerd aan ondervoeding)   
  • Waterdistributie 
  • Schoon drinkwater en hygiënevoorlichting op scholen 
  • Voedselhulp 
  • Financiële ondersteuning van boeren die hun inkomen kwijt zijn 
  • Verstrekking van veevoer en zaden 
  • In totaal hebben we sinds juni 2014 meer dan 2,1 miljoen mensen geholpen, onder wie meer dan 1,15 miljoen kinderen