Postcode Loterij keert € 900.000,- uit aan Save the Children

In 2016 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Dat heeft de loterij dinsdagavond bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen. Save the Children ontving 900.000 euro voor haar werk voor kinderrechten wereldwijd.

George Clooney, kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij, was als eregast aanwezig. Humberto Tan interviewde George Clooney op het podium over zijn stichting Not On Our Watch die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen. 

George Clooney: “Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.”

Not On Our Watch ontvangt voor een periode van drie jaar een schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij per jaar. Daarmee zal de organisatie netwerken blootleggen en ontmantelen die de gewapende conflicten in Afrika financieren en in stand houden.

Baanbrekende droomprojecten werkelijkheid
De Postcode Loterij onthulde op het gala twee grote schenkingen uit het Droomfonds: een voor War Child en een voor Amref Flying Doctors samen met PharmAccess. Het Droomfonds geeft goededoelenorganisaties de mogelijkheid een nieuw, moedig en baanbrekend project te realiseren.

Jaarlijkse bijdrage van 900.000 euro voor Save the Children
Save the Children ontvangt sinds 2002 een bijdrage van de Postcode Loterij. Daarmee steunen zij ons werk voor kinderrechten wereldwijd. Tijdens het Goed Geld Gala namen Pim Kraan, directeur Save the Children, en Prinses Viktória de Bourbon de Parme de cheque in ontvangst met de jaarlijkse bijdrage van 900.000 euro. De cheque werd overhandigd door Michiel Verboven, Managing Director van de Postcode Loterij.