Save the Children op Haagse festivals Night at the Park en Parkpop

Medewerkers van Save the Children zijn 25 en 26 juni aanwezig op de muziekfestivals Night at the Park (met o.a. Wet Wet Wet, Anastacia en Racoon) en Parkpop (met o.a. Billy Ocean, Typhoon en Jett Rebel). Save the Children en DUCOS Productions zijn een driejarige samenwerking aangegaan. De internationale kinderrechtenorganisatie is vanaf dit festivalseizoen Charity Partner op alle vier de grote publieksfestivals die DUCOS organiseert. Naast Night at the Park en Parkpop zijn dat Divercity (met o.a. Niels Geusebroek en Kenny B.) en Rotterdam Unlimited (met o.a. The Coolquest en De Likt).

Directeur Pim Kraan van Save the Children: "We zijn heel blij met deze samenwerking. Festivalgangers zijn doorgaans betrokken mensen, geïnteresseerd in anderen en vaak ook in andere culturen. Ze omringen zich met vrienden en familie en beseffen daardoor hoe belangrijk het is om dicht bij je naasten te zijn. Terwijl Save the Children opkomt voor kwetsbare kinderen overal ter wereld, die er niet zelden alleen voor komen te staan." 

Guus Dutrieux, directeur van organisator DUCOS Productions: "Omdat we met onze festivals - die overwegend gratis of voor een schappelijk tarief toegankelijk zijn - een maatschappelijk doel dienen, bieden we graag een podium aan een of twee Charity Partners, waarmee we gezamenlijk bouwen aan een gezond partnership."