Pim Kraan benoemd tot nieuwe directeur

De Raad van Toezicht van Save the Children heeft met ingang van 1 september 2014 Pieter Maurice (Pim) Kraan benoemd tot directeur. Save the Children is verheugd om met Pim Kraan een directeur aan het roer van de organisatie te krijgen met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van internationale samenwerking.

Pim Kraan was bij voorgaande werkgevers zowel nationaal als internationaal actief met de verkenning en hulpcoƶrdinatie na rampen, met grootschalige noodhulpoperaties en met wederopbouw. Zo werkte hij meerdere jaren als adjunct afdelingshoofd Humanitaire Hulp bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij gaf namens de Nederlandse overheid leiding aan de hulpverlening aan AziĆ« dat in 2004 zo zwaar werd getroffen door de tsunami. Ook gaf hij leiding aan de oprichting van het Urban Search and Rescue Team Nederland, dat kan worden uitgezonden naar gebieden die zijn getroffen door een aardbeving. Als lid van het ‘emergency team’ van Artsen zonder Grenzen (AZG) was Pim Kraan werkzaam in landen als Rwanda, Oeganda, Liberia, Irak, Angola, Mexico en Azerbeidzjan.

Momenteel werkt Pim Kraan voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken als Speciaal Adviseur Grondstoffenvoorzieningszekerheid. Hij schreef als zodanig mee aan de Grondstoffennotitie van het Kabinet (2011) en droeg samen met het bedrijfsleven bij aan het opzetten van een conflictvrije toeleveringsketen van tin uit Oost-Congo.
Hij brengt een waardevol netwerk en een schat aan internationale ervaring mee naar Save the Children, onder meer op het gebied van noodhulp, conflictpreventie, crisisbeheersing en economische diplomatie. Pim Kraan volgt de huidige directeur Holke Wierema op.
 
Holke Wierema heeft de afgelopen twaalf jaar als directeur van Save the Children een solide basis gelegd voor het werk voor kinderen en kinderrechten. De organisatie is hem daarvoor zeer erkentelijk.